Πέμπτη 5 Μαρτίου 2015

Ζητά 1.720 προσλήψεις σε όλους τους φορείς κοινωνικής ασφάλισης


Σε δηλώσεις σχετικά με τις ουρές ασφαλισμένων, που παρατηρούνται τις τελευταίες ημέρες σε υποκαταστήματα του ΙΚΑ για τη θεώρηση βιβλιαρίων υγείας τους, δηλαδή για τη χορήγηση της ασφαλιστικής τους ικανότητας, προχώρησε ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Δημήτρης Στρατούλης.

Συγκεκριμένα, χαρακτήρισε «ηθικά και πολιτικά απαράδεκτη» την ταλαιπωρία των ασφαλισμένων επισημαίνοντας πως είναι χωρίς λόγο- γιατί η χορήγηση ασφαλιστικής ικανότητας έχει υλοποιηθεί ηλεκτρονικά από το ίδιο το ΙΚΑ. Για το λόγο αυτό, όπως προσθέτει, δεν χρειάζεται η φυσική παρουσία των ασφαλισμένων στα υποκαταστήματα του ΙΚΑ.
Ο Δήμητρης Στρατούλης σημείωσε παράλληλα πως θα αναζητηθούν άμεσα ευθύνες από όσους δεν αντιμετώπισαν ή δεν αντιμετωπίζουν έγκαιρα αυτή την κατάσταση. Έχει ήδη ζητηθεί από τους κατά τόπους Διευθυντές του ΙΚΑ να ενημερώνουν τους ασφαλισμένους, που σχηματίζουν ουρές, ότι έχουν ήδη ασφαλιστική ικανότητα και ότι τα προστατευόμενα μέλη τους μπορούν να έχουν τις παροχές υγείας τους μόνο με την επίδειξη του ατομικού ή οικογενειακού βιβλιαρίου τους, χωρίς να χρειάζεται να προσέρχονται στα υποκαταστήματα του ΙΚΑ για να απογραφούν.  Όπως συμπληρώνει ο Δ. Στρατούλης οι δημόσιες ανακοινώσεις και οι εκκλήσεις της Διοίκησης του ΙΚΑ επ’ αυτών είναι συνεχείς και καθημερινές.
Ο ίδιος επαναλαμβάνει ότι οι μόνοι που πρέπει να έχουν φυσική παρουσία, είναι οι μακροχρόνια άνεργοι. Και αυτό, γιατί, όπως σημειώνει χαρακτηριστικά, η προηγούμενη κυβέρνηση καθυστέρησε αδικαιολόγητα την διασύνδεση των πληροφοριακών συστημάτων ΙΚΑ-ΟΑΕΔ. Ήδη, όμως, έχει δοθεί εντολή να ολοκληρωθεί άμεσα αυτή η διασύνδεση, για να σταματήσει η ταλαιπωρία αυτού του τμήματος των πολιτών.
«Οι πολιτικές ευθύνες των μνημονιακών κυβερνήσεων για αυτή την κατάσταση είναι καθοριστικές, όχι μόνο, επειδή άφησαν το ΙΚΑ και τα άλλα ασφαλιστικά ταμεία με τεράστιες ελλείψεις προσωπικού, αλλά και επειδή απέλυσαν, μέσω της διαθεσιμότητας, επιπλέον 200 εργαζόμενούς τους», αναφέρει στη συνέχεια των δηλώσεών του ο Αναπληρωτής Υπουργός  Κοινωνικών Ασφαλίσεων.
Τέλος, επισημαίνει πως σήμερα το πρωί, απέστειλε στον Αναπληρωτή Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, κ. Γιώργο Κατρούγκαλο, επιστολή με την οποία ζητώ την πρόσληψη 1.720 υπαλλήλων σε όλους τους φορείς κοινωνικής ασφάλισης, προκειμένου, όπως καταλήγει, να καλυφθούν άμεσα οι μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό και να σταματήσει, επιτέλους, η ταλαιπωρία των ασφαλισμένων και ο απαράδεκτά μεγάλος χρόνος αναμονής για την έκδοση των αποφάσεων συνταξιοδότησης τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου