Σάββατο 7 Μαρτίου 2015

Αντίστροφη μέτρηση για την επόμενη μέρα της ΝΔ. Ντόρα:Ο Σαμαράς διαπράττει ύβρι

Εμμένει στην ανάγκη διεξαγωγής συνεδρίου η Ντόρα Μπακογιάννη, τονίζοντας ότι «όποιος δεν αλλάζει, πεθαίνει», λίγες ώρες προτού ξεκινήσει η συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ,

Η πρώην υπουργός μίλησε στο Βήμα της Κυριακής, εξηγώντας τις θέσεις της για την επόμενη μέρα στη Νέα Δημοκρατία.

«Επιμένω στη διεξαγωγή συνεδρίου, διότι στα δημοκρατικά κόμματα το συνέδριο είναι το ανώτατο όργανο λήψης αποφάσεων. Το να λέγεται ότι η ύψιστη εσωκομματική διαδικασία θα αποτελέσει απαρχή εσωστρέφειας ως δώρο στον ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί ύβρι. Ο εσωκομματικός διάλογος είναι δώρο και οξυγόνο για τη ΝΔ» σημειώνει.

Η ίδια ξεκαθαρίζει ότι δεν έχει καμία απολύτως προσωπική φιλοδοξία, αλλά νιώθει την ευθύνη που της αναλογεί για την ανόρθωση της ΝΔ.
Σε ερώτηση για το αν ήρθε η ώρα για αλλαγή ηγεσίας, απαντά υπενθυμίζοντας ότι στην πρόσφατη συνεδρίαση της ΚΟ είπε μια απλή αλήθεια: όλοι οι πρωθυπουργοί της παράταξης παραιτούνταν ύστερα από μία ήττα. «Αυτό αποτελεί μια ιστορική αλήθεια που κανείς δεν μπορεί να αγνοεί».
Για το αν θα πρέπει να θεσμοθετηθούν τάσεις στο κόμμα, η πρώην υπουργός τόνισε ότι στόχος πρέπει να είναι η υιοθέτηση ενός πλαισίου λειτουργίας που να παραπέμπει σε σύγχρονο ευρωπαϊκό κόμμα. «Οι λογικές τύπου ‘ενός ανδρός αρχή’ είναι ξεπερασμένες».

Τέλος, υπογραμμίζει με έμφαση: «Εμείς στη ΝΔ οφείλουμε να αλλάξουμε. Το λίφτινγκ στην πρόσοψη ή η αλλαγή του ονόματος της ΝΔ δεν θα προσφέρει τίποτα. Άλλωστε, δεν μας φταίνε τα σύμβολα και τα ονόματα. Εμείς φταίμε και οι στρατηγικές μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου