Κυριακή 1 Μαρτίου 2015

Απάντηση Τσίπρα σε Ραχόι-Κοέλιο που ζητούν να καταδικαστούν δηλώσεις του Έλληνα πρωθυπουργού εναντίον τους

Μέσω Reuters απαντούν κύκλοι του Μαξίμου στους πρωθυπουργούς της Ισπανίας και της Πορτογαλίας, οι οποίοι ζητούν από τις Βρυξέλλες να καταδικαστούν οι δηλώσεις του Έλληνα πρωθυπουργού στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ για τη στάση Ραχόι-Κοέλιο απέναντι στην Ελλάδα στο κρίσιμο Eurogroup, όπου επήλθε συμφωνία.

Σύμφωνα με κυβερνητικό στέλεχος που μίλησε στο Reuters: «Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχε υποχρέωση να περιγράψει με λεπτομέρειες στoν ελληνικό λαό τη σκληρή διαπραγμάτευση στο κρίσιμο Eurogroup, η οποία οδήγησε και στη συμφωνία.

Η στάση όλων των κυβερνήσεων απέναντι στη συμφωνία δεν αποτελεί κάποιο μυστικό –άλλωστε είχε γνωστοποιηθεί από την πρώτη στιγμή, όπως είναι και το σωστό. Αυτό ακριβώς επανέλαβε και στην ομιλία του, στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, ο Πρωθυπουργός. Η νέα ελληνική κυβέρνηση δεν κατηγοριοποιεί τις χώρες και τους πολίτες της Ευρώπης σε φιλικές και εχθρικές, δεν αναζητά εξωτερικούς εχθρούς, αλλά λύσεις σε πανευρωπαϊκό επίπεδο μέσα από την συνεργασία και το διάλογο λαών και κυβερνήσεων. Οποιαδήποτε, λοιπόν, παρερμηνεία της ομιλίας του Έλληνα Πρωθυπουργού, δεν βοηθά προς την κατεύθυνση του διαλόγου».
Ισπανική κυβέρνηση: Να καταδικαστούν οι δηλώσεις Τσίπρα
H ισπανική κυβέρνηση ζήτησε από τις Βρυξέλλες να καταδικάσουν τις δηλώσεις του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ενώπιον της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, όπου κατηγόρησε την Ισπανία και την Πορτογαλία ότι έχουν συνασπιστεί εναντίον της Αθήνας, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο μια πηγή από την ισπανική κυβέρνηση.
Η Ισπανία κάλεσε τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ και τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ να «καταδικάσουν τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο μία πηγή από τη συντηρητική κυβέρνηση του πρωθυπουργού Μαριάνο Ραχόι.
Οι δηλώσεις αυτές «είναι αντίθετες προς το πνεύμα αλληλεγγύης που πρέπει να επικρατεί στις σχέσεις μεταξύ των εταίρων» στην Ευρώπη, προσέθεσε η ίδια πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου