Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015

Οι δέκα πλουσιότεροι άνθρωποι στον πλανήτη

Σύμφωνα με την λίστα με τους πλουσιότερους ανθρώπους του πλανήτη, που έδωσε όπως κάθε χρόνο στη δημοσιότητα το περιοδικό Forbes, Ο ο Μπιλ Γκέιτς, συνιδρυτής της Microsoft, παραμένει ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου, με περιουσία που έχει φτάσει πλέον τα 79,2 δισεκατομμύρια δολάρια, Η τεράστια περιουσία του Γκέιτς αυξήθηκε από πέρσι άλλα 3,2 δισ. δολάρια.

Στη δεύτερη θέση κατατάσσεται, ο Μεξικανός μεγιστάνας των τηλεπικοινωνιών Κάρλος Σλιμ, με περιουσία που φτάνει τα 77,1 δισεκατομμύρια δολάρια.
Παρά το γεγονός ότι κέρδισε το ποσό των 14,5 δισ. σε έναν χρόνο, ο Αμερικανός επιχειρηματίας Γουόρεν Μπάφετ, καταλαμβάνει την τρίτη θέση με συνολική περιουσία 72,7 δισ. δολαρίων. Ο Μπάφετ πήρε την τρίτη θέση, από τον τον ιδρυτή της εταιρείας Zara τον Ισπανό Αμάθιο Ορτέγα, , που έπεσε στην κατάταξη και είναι πλέον τέταρτος με περιουσία 64,5 δισ. δολαρίων.
Σταθερός στην πέμπτη θέση της λίστας του Forbes, παραμένει, όπως και πέρσι, ο Λάρι Έλισον, ο ιδρυτής της εταιρείας Oracle, με 54,3 δισ. δολάρια.
Στην δέκατη θέση της λίστας των δισεκατομμυριούχων, βρίσκεται η πρώτη γυναίκα στον κατάλογο του Forbes,  η Γαλλίδα Λιλιάν Μπετανκούρ, η κληρονόμος της εταιρείας καλλυντικών L'Oreal, με περιουσία 40,1 δισ. δολάρια.
ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ, ο 30χρονος ιδρυτής του Facebook. βρίσκεται ανάμεσα στους πρώτους είκοσι της λίστας καταλαμβάνοντας την 16η θέση, με περιουσία που φτάνει τα 33,4 δισ. δολάρια
Σε όλον τον κόσμο καταγράφεται ο αριθμός ρεκόρ των 1.826 δισεκατομμυριούχων, συνολικά. Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποιεί το Φορμπς, οι 46 από αυτούς είναι μικρότεροι των 40 ετών ενώ 536 είναι Αμερικανοί, 213 Κινέζοι, 103 Γερμανοί, 90 Ινδοί και 88 Ρώσοι. Η Ευρώπη έχει 482 δισεκατομμυριούχους.
Ο συνολικός πλούτος όλων των δισεκατομμυριούχων του κόσμου ανέρχεται στα 7 τρισεκατομμύρια 50 δισεκατομμύρια (7.050.000.000.000) δολάρια, από περίπου 6,4 τρισεκατομμύρια που ήταν πέρσι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου