Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015

Υπόθεση Γιακουμάκη: Την παραίτηση του διευθυντή της Γαλακτομικής Σχολής Ιωαννίνων ζήτησε ο αρμόδιος υπουργός

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της περίεργης εξαφάνισης του 20 χρονου φοιτητή της Γαλακτομικής Σχολής Ιωαννίνων, Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Ο αναπληρωτής υπουργός αγροτικής ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου ζήτησε την παραίτηση του Διευθυντή της Σχολής.
Ο κύριος Αποστόλου έλαβε νωρίτερα το πόρισμα του της διοικητικής εξέτασης που διενήργησε τριμελής επιτροπή του ΕΛΓΟ Δήμητρα για τις συνθήκες φοίτησης του 20χρονου φοιτητή.
Παράλληλα ζήτησε από τον ΕΛΓΟ να διαβιβάσει άμεσα στον αρμόδιο εισαγγελέα το πόρισμα για την αξιολόγηση ποινικών ευθυνών όλων των εμπλεκομένων. Στο πόρισμα διαπιστώνεται ότι  έγιναν πράξεις ενδοσχολικής βίας.
Σε δήλωση του ο κύριος Αποστόλου αναφέρει:
«Μόλις προ ολίγου περιήλθε σε γνώση μου η διενεργηθείσα πορισματική έκθεση στη Γαλακτοκομική ΕΠΑΣ Ιωαννίνων όπου διαπιστώνεται ότι έλαβαν χώρα πράξεις ενδοσχολικής βίας αλλά δυστυχώς επιβλήθηκαν κυρώσεις μόνον σε περιπτώσεις που προκλήθηκαν φθορές στην υποδομή της Σχολής.
Κατόπιν αυτού ζήτησα ήδη από τη διοίκηση του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ την παραίτηση του Διευθυντή της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων, την κατεπείγουσα διαβίβαση της πορισματικής έκθεσης στον αρμόδιο εισαγγελέα για αξιολόγηση ποινικών ευθυνών όλων των εμπλεκομένων και την άμεση σύγκλιση του Δ.Σ. του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ προκειμένου να λάβει απόφαση σχετικά με τις διαπιστώσεις της πορισματικής έκθεσης».
 Tο Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΛΓΟ Δήμητρα- ως εποπτεύων οργανισμός της Γαλακτοκομικής Σχολής- θα συνεδριάσει εκτάκτως στις 10.30 το πρωί της ερχόμενης Δευτέρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου