Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015

Διαψεύδει ο Ντάισελμπλουμ τη “βόμβα” Ντε Γκουίντος για δάνειο έως 50 δισ. στην Ελλάδα

Σε διάψευση της δήλωσης του υπουργού Οικονομικών της Ισπανίας, Λούις Ντε Γκουίντος, ότι η Ευρωζώνη διαπραγματεύει τρίτο δάνειο για την Ελλάδα, ύψους έως και 50 δισ. ευρώ, προχώρησε η εκπρόσωπος του προέδρου του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ.

«Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης δεν συζητάνε ένα τρίτο πακέτο διάσωσης», σχολίασε η Σιμόν Μπουατέλ, εκπρόσωπος του επικεφαλής του Eurogroup.

Οι Ισπανοί, από το πρωϊ σήμερα βάζουν “βόμβα” στα θεμέλια της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα, με τον υπουργό Οικονομικών Λούις Ντε Γκουίντος να δηλώνει ότι οι χώρες τις ευρωζώνης βρίσκονται σε συζητήσεις για τη χορήγηση τρίτου πακέτου προς την Ελλάδα, το οποίο μπορεί να φτάσει ακόμη και τα 50 δισ. ευρώ!

Η Ευρωζώνη εξετάζει το ενδεχόμενο για τρίτο πακέτο διάσωσης στην Ελλάδα, που θα ανέρχεται σε 30 με 50 δισ. ευρώ, δήλωσε ο Ντε Γκουίντος, όπως μεταδίδει το Reuters.

Όπως ανέφερε ο Ισπανός ΥΠΟΙΚ, δεν υπάρχει άλλη λύση για την Ελλάδα, ενώ όπως τόνισε το τρίτο δάνειο θα περιέχει πιο ευέλικτους όρους.

Σημειώνεται ότι ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι δεν θα υπάρξει τρίτο μνημόνιο για την Ελλάδα και όσοι ποντάρουν σε αυτό θα διαψευστούν, ωστόσο είναι ξεκάθαρο ότι οι Ευρωπαίοι εξετάζουν ήδη αυτό το ενδεχόμενο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου