Τρίτη 3 Μαρτίου 2015

Μόνον οφέλη έχει η αλλαγή στη διαχείριση των διαθεσίμων του ΟΠΕΚΕΠΕ



Σχολιάζοντας αναφορές που γίνονται στα Μέσα Ενημέρωσης για την αλλαγή στη διαχείριση των ταμειακών διαθεσίμων του ΟΠΕΚΕΠΕ, ο αναπληρωτής υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρό- τησης Βαγγέλης Αποστόλου δήλωσε τα εξής:




«Η αλλαγή που αποφάσισε η κυβέρνηση δεν έχει και δεν θα έχει καμία αρνητική συνέπεια στη διαδικασία και στους χρόνους πληρωμής των κάθε είδους ενισχύσεων στους Έλληνες αγρότες. Αντίθετα, μόνον οφέλη μπορεί να δημιουργήσει, καθώς τα ταμειακά διαθέσιμα θα αξιοποιηθούν κατά τρόπο αποδοτικότερο, με μεγαλύτερα δηλαδή  επιτόκια, σε σχέση με σήμερα.



Όπως είχα την ευκαιρία να δηλώσω και χθες, οι κοινοτικές και εθνικές ενισχύσεις των δικαιούχων παραγωγών είναι διασφαλισμένες, οι πληρωμές θα εξελιχθούν απρόσκοπτα και μάλιστα τις επόμενες ημέρες θα είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε χρονοδιάγραμμα πληρωμών για όλες τις εκκρεμότητες.



Τα όσα, δε, αναφέρονται στην Κοινή Υπουργική Απόφαση είναι αρκετά για να διασκεδάσουν κάθε πιθανή ανησυχία των αγροτών. Ειδικότερα, όπως αναφέρεται, μεταξύ άλλων:



Σκοπός της απόφασης είναι η τήρηση των διαθεσίμων ταμειακών υπολοίπων του ΟΠΕΚΕΠΕ που δεν θα χρησιμοποιούνται άμεσα για πληρωμές δικαιούχων, σε έντοκο λογαριασμό στην Τράπεζα της Ελλάδος.



Για την διαχείριση των ταμειακών διαθεσίμων ο ΟΠΕΚΕΠΕ θα μεταφέρει με έγγραφό του κάθε φορά το ποσό του ταμειακού υπολοίπου που δεν είναι άμεσα απαιτητό προς πληρωμή δικαιούχων αγροτικών ενισχύσεων, σε λογαριασμό ταμειακής διαχείρισης, επ΄ονόματί του, στην Τράπεζα της Ελλάδος. Σε περίπτωση που υπάρξει ανάγκη χρησιμοποίησης των διαθεσίμων αυτών για πληρωμές δικαιούχων, η Τράπεζα της Ελλάδος υποχρεούται κατόπιν έγγραφης ενημέρωσης από τον υπόλογο του λογαριασμού να μεταφέρει το αντίστοιχο ποσό, εντός δύο εργάσιμων ημερών, και χωρίς περεταίρω όχληση, σε λογαριασμούς του Οργανισμού Πληρωμών στην Τράπεζα που έχει αναλάβει την τήρηση και ταμειακή διαχείριση του ΕΛΕΓΕΠ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου