Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015

Ποιοι οι άλλοι δύο δήμοι της Εύβοιας όπου μετακινήθηκαν βίαια οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ του Ιουνίου του 2012 προς την Ν.Δ στις τελευταίες εκλογές



Σε ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στο Πάντειο αφιερωμένη στις εκλογές που διοργάνωσαν οι Γιάννης Βούλγαρης και Ηλίας Νικολακόπουλος με τη συμμετοχή γνωστών εκλογολόγων, όπως ο Στρ. Φαναράς, ο Δημ. Μαύρος, ο Γ. Κωνσταντινίδης και ο Πάνος Σταθόπουλος, με θέμα το πώς ψήφισαν οι Έλληνες, βγήκε και ένα άλλο αποτέλεσμα, ότι υπήρξε βέβαια μετακίνηση ψηφοφόρων τόσο προς τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά «οργανωμένη» μετακίνηση προς την ΝΔ και γράφουμε «οργανωμένη» γιατί παράγοντες του ΠΑΣΟΚ την αποκαλούν έτσι.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν οι άλλοι δύο δήμοι είναι ο σημερινός δήμος Χαλκιδέων και ο δήμος Ερέτριας, ο τρίτος, όπως γράψαμε χθες είναι ο δήμος Κύμης Αλιβερίου. Το αξιοσημείωτο είναι, ότι και στους τρείς δήμους οι ψήφοι πήγαν στον ίδιο βουλευτή της ΝΔ και οι δήμαρχοι και στους τρεις δήμους «θεωρούνται» ΠΑΣΟΚ. Το ποσοστό του ΠΑΣΟΚ στην δήμο Χαλκιδέων ήταν μόλις 4% όταν είχε δύο υποτίθεται στελέχη από αυτή την περιοχή.

Θα πρέπει να αναφέρουμε, ότι για τον δήμο Καρύστου που παρουσιάζει τα ίδια χαρακτηριστικά, δήμαρχος ΠΑΣΟΚ, χαμηλό ποσοστό του ΠΑΣΟΚ, εδώ οι ψήφοι πήγαν προς το ΠΟΤΑΜΙ σύμφωνα με την έρευνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου