Σάββατο 7 Μαρτίου 2015

Εξελίξεις στην υπόθεση του αγνοούμενου φοιτητή

Στο συμπέρασμα ότι ο 20χρονος φοιτητής Βαγγελης Γιακουμάκης, η τύχη του οποίου αγνοείται, έπεσε θύμα ενδοσχολικής βίας καταλήγει το πόρισμα τριμελούς επιτροπής του ΕΛΓΟ Δήμητρα και κατόπιν αυτού ο αναπληρωτής υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Βαγγελης Αποστόλου ζήτησε την παραίτηση του διευθυντή της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων.

Ταυτόχρονα ζητεί από τον ΕΛΓΟ να διαβιβάσει άμεσα στον αρμόδιο εισαγγελέα το πόρισμα που διενήργησε τριμελής επιτροπή του ΕΛΓΟ Δήμητρα για τις συνθήκες φοίτησης του 20χρονου για την αξιολόγηση ποινικών ευθυνών όλων των εμπλεκομένων.
«Μόλις προ ολίγου», αναφέρει στη δήλωσή του ο κ. Αποστόλου, «περιήλθε σε γνώση μου η διενεργηθείσα πορισματική έκθεση στη Γαλακτοκομική ΕΠΑΣ Ιωαννίνων όπου διαπιστώνεται ότι έλαβαν χώρα πράξεις ενδοσχολικής βίας αλλά δυστυχώς επιβλήθηκαν κυρώσεις μόνον σε περιπτώσεις που προκλήθηκαν φθορές στην υποδομή της Σχολής.
Κατόπιν αυτού ζήτησα ήδη από τη διοίκηση του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ την παραίτηση του Διευθυντή της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων, την κατεπείγουσα διαβίβαση της πορισματικής έκθεσης στον αρμόδιο εισαγγελέα για αξιολόγηση ποινικών ευθυνών όλων των εμπλεκομένων και την άμεση σύγκλιση του Δ.Σ. του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ προκειμένου να λάβει απόφαση σχετικά με τις διαπιστώσεις της πορισματικής έκθεσης».
Μετά από την πολυήμερη Ένορκη Διοικητική Εξέταση, το πόρισμα κατέληξε σε τρία βασικά σημεία τα οποία εκτιμάται ότι ρίχνουν φως στην μυστηριώδη εξαφάνιση του νεαρού Κρητικού.
Το πόρισμα, κάνει λόγο:

  • για πολιτική παρέμβαση
  • για ευθύνες του διευθυντή της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων
  • για κακές συμπεριφορές συμφοιτητών του Βαγγέλη

Την ίδια στιγμή, ο ιδιωτικός ερευνητής Γιώργος Τσούκαλης επέλεξε να αναβάλει την προγραμματισμένη για την Κυριακή συνάντηση των διαδικτυακών «φίλων» του Βαγγέλη Γιακουμάκη καθώς κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου αναμένεται να πραγματοποιηθούν ειδικές έρευνες.
Σημειώνεται ότι το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΛΓΟ Δήμητρα που είναι ο εποπτεύων οργανισμός της Γαλακτοκομικής Σχολής θα συνεδριάσει εκτάκτως στις 10.30 το πρωί της ερχόμενης Δευτέρας.
Οι συμφοιτητές του σπάνε τη σιωπή τους
Το κλίμα στη Σχολή, ειδικά ανάμεσα στους δέκα σπουδαστές από την Κρήτη, είναι βαρύ. Οι συμφοιτητές του Βαγγέλη μίλησαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για τη σχέση τους με τον αγνοούμενο φοιτητή και εξέφρασαν δυσφορία για τα όσα αναληθή, όπως υποστηρίζουν, ακούγονται το τελευταίο διάστημα.
«Βλέπαμε καθημερινά τον Βαγγέλη, μία ώρα κάθε απόγευμα, γιατί διάβαζε. Κάποιες φορές βγαίναμε για καφέ, αλλά πάντα, κάθε μέρα ερχόταν στο δωμάτιο να πούμε δύο κουβέντες. Εκείνο το μεσημέρι φάγαμε μαζί. Είχε πειραχτεί από τους βαθμούς. Πέρσι ήταν καλύτερα. Δεν το σήκωνε, γιατί διάβαζε περισσότερο από όλους, είχε απογοητευτεί και του είπαμε να μην τον παίρνει από κάτω...».
Οι νεαροί σκιαγράφησαν τον χαρακτήρα του 20χρονου: «Ο Βαγγέλης είναι ένα ήσυχο παιδί. Δεν έδειχνε να έχει κάτι που να τον απασχολεί, ή τουλάχιστον δεν αντιληφθήκαμε τίποτα τέτοιο εμείς».
Σε ερώτηση ποιος είναι ο λόγος για τον οποία πέρσι, ο νεαρός είχε αλλάξει δωμάτιο, απάντησαν: «Ο ένας συγκάτοικός του έπαιζε μαντολίνο πολλές ώρες, ο άλλος κάπνιζε και επιπλέον πηγαίναμε και εμείς στο δωμάτιο με ένα playstation και παίζαμε ως το βράδυ αργά. Ο Βαγγέλης ήθελε να διαβάζει, να μη μυρίζει τσιγάρο και να κοιμάται νωρίς. Κι έτσι άλλαξε δωμάτιο. Αυτό γνωρίζουμε εμείς».
Για τις φήμες, που θέλουν τη Σχολή πεδίο εκδηλώσεων εκφοβισμού σπουδαστών και ειδικά από τη δική τους παρέα, ανέφεραν: «Εμείς ήρθαμε από την Κρήτη με σκοπό να βγάλουμε μια Σχολή και να συνεχίσουμε το επάγγελμα της οικογένειάς μας. Δεν είμαστε ούτε τραμπούκοι, ούτε φονιάδες. Είμαστε από οικογένειες με αξιοπρέπεια και δεν είναι σωστό να μας κατηγορούν χωρίς στοιχεία. Κάναμε πλάκα και καλαμπούρι μεταξύ μας. Για παράδειγμα, παλεύουμε. Το συνηθίζουμε αυτό. Δεν είδαμε ποτέ τον Βαγγέλη να ενοχλείται. Ερχόταν κι εκείνος να παλέψουμε, όπως συνηθίζουν οι νέοι, σε μια παρέα κολλητών. Μια μέρα, ακούσαμε στην τηλεόραση ότι του κάναμε καψόνια. Αυτό δεν ισχύει. Όποιος είδε κάτι τέτοιο, να έρθει να το πει στον διευθυντή, αλλά κυρίως στην Αστυνομία. Από τη στιγμή που του κάναμε καψόνια, γιατί μας έκανε παρέα; Στη Σχολή φοιτούν 100 και πλέον σπουδαστές, που μπορούσε να κάνει φίλους, εάν δεν ήθελε εμάς, επειδή του δημιουργούσαμε προβλήματα...».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου