Πέμπτη, 5 Μαρτίου 2015

Κατάργηση του νόμου Βορίδη-Ρέππα για τα διόδια

Σε ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης επισημαίνεται πως συζητήθηκε η κατάργηση του νόμου που επιβάλλει κυρώσεις σε όσους δεν πληρώνουν διόδια.

Σε ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομίας επισημαίνεται πως συζητήθηκε η κατάργηση του νόμου Βορίδη-Ρέππα, που επιβάλλει κυρώσεις σε όσους δεν πληρώνουν διόδια, διατάξεις οι οποίες είχαν εφαρμοστεί την περίοδο κατά την οποία είχε δυναμώσει το κίνημα “Δεν Πληρώνω”.
Στη συνάντηση Γιώργου Σταθάκης με τους βουλευτές Μαγνησίας, Πιερίας και Λάρισας έγινε, επίσης, λόγος για την αναγκαιότητα αλλαγής της τιμολογιακής πολιτικής των διοδίων, στην κατεύθυνση της εξυπηρέτησης των αναγκών της κοινωνίας, όπως είχε περιγραφεί και κατά τη συζήτηση στη Βουλή της τροποποίησης των συμβάσεων παραχώρησης τον Νοέμβριο του 2013.
Όπως αναφέρθηκε στις προθέσεις της νέας κυβέρνησης είναι και η θέσπιση ηλεκτρονικών διοδίων (χρέωση ανάλογα με τη χρήση του δρόμου), καθώς και η καθιέρωση κοινωνικών τιμολογίων για τα διόδια, που θα εξυπηρετούν ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού και τους πολίτες που ζουν κοντά σε περιοχές με διόδια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου