Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

"Plan B`" το νέο κόμμα του Αλέκου Αλαβάνου

"Έκλεψε" το τεχνοκρατικό όνομα από τον Τζίμερο!!
Την συγκρότηση νέου κόμματος με περιεχόμενο και τίτλο το "Σχέδιο Β`" προανήγγειλε σήμερα ο Αλέκος Αλαβάνος. Στην συνέντευξη τύπου που παραχώρησε σήμερα στην αίθουσα του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας παρουσίασε τα 10 σημεία του σχεδίου Β`  κομβικός κρίκος των οποίων είναι η αποχώρηση από το ευρώ.
Ο ίδιος χαρακτήρισε απολύτως αναγκαία την έξοδο από το ευρώ και τόνισε πως η έκδοση εθνικού νομίσματος θα αποτελέσει αμφισβήτηση του "κεντρικού στρατηγικού στηρίγματος της άρχουσας τάξης στην Ελλάδα, της συμμετοχής στην ευρωπαϊκή καπιταλιστική ολοκλήρωση." Σύμφωνα με τον Αλέκο Αλαβάνο η έξοδος από το ευρώ πρέπει να συνδυαστεί με την  άμεση παύση πληρωμών προς τους ξένους δανειστές, εθνικοποίηση τραπεζών, οικονομικό σχεδιασμό, παραγωγική ανασυγκρότηση, δημόσιες επενδύσεις κ.α.
Ο επικεφαλής του Μετώπου άσκησε κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι έχει συμβάλει στην εκστρατεία τρόμου της κυβέρνησης για το ευρώ με τη θέση ότι η αποχώρηση συνιστά "εθνική καταστροφή"  και δήλωσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ   κινείται εντός του πλαισίου του "σχεδίου Α'". Επιπλέον τόνισε πως  οι τελευταίες εξελίξεις στην Κύπρο δικαιώνουν το Μέτωπο και το σχέδιό του για επιστροφή σε εθνικό νόμισμα. 
Κριτική άσκησε και στο ΚΚΕ τονίζοντας πως θα μπορούσε να βρίσκεται στο επίκεντρο της συγκρότησης ενός ευρύτερο λαϊκού μετώπου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου