Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

Απάντηση του Υπουργείου Παιδείας για την εξάπλωση του ρατσισμού στα σχολεία



Απάντηση στην ερώτηση 7775/27/02/2013 απέστειλε ο Υφυπουργός Παιδείας κ. Παπαθεωδόρου, εκθέτοντας την πολιτική του υπουργείου σε θέματα διασφάλισης δικαιωμάτων των παιδιών ανεξάρτητα από φύλο και καταγωγή.


Σε απάντηση του ερωτήματος για τις πρωτοβουλίες και τα μέτρα που θα πρέπει να λάβει η πολιτεία για την πρόληψη και καταστολή της διάδοσης ρατσιστικών ιδεών ο Υφυπουργός παρέθεσε μια σειρά δράσεων που αφορούν στην ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση ενάντια στο ρατσισμό που έχουν προωθηθεί από το Υπουργείο στη σχολική κοινότητα.

Παράλληλα ενημέρωσε πως το Υπουργείο έχει προχωρήσει στην ίδρυση παρατηρητηρίου πρόληψης της σχολικής βίας και του εκφοβισμού, με κύριο σκοπό το σχεδιασμό, συντονισμό και προώθηση δράσεων για την αντιμετώπιση των φαινομένων της σχολικής βίας και του εκφοβισμού.

Τέλος ενημέρωσε, πως το Υπουργείο, βάση της κείμενης νομοθεσίας έχει αναπτύξει ένα εθνικό εκπαιδευτικό δίκτυο αρωγής υγείας με στόχο να συμβάλλει ουσιαστικά στην πρόληψη και αντιμετώπιση προβλημάτων που δημιουργούνται στους χώρους εκπαίδευσης. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου