Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

Βενιζέλος: Δηλαδή, να γίνω αντιπρόεδρος του Σαμαρά;

ή αλλιώς σιγά μην γίνω αντιπρόεδρος του Σαμαρά!!!
Η σημερινή σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών που συμμετέχουν και στηρίζουν την κυβέρνηση Σαμαρά, εκτιμάται ότι θα είναι από τις πιο κρίσιμες, όσο και… ακανθώδεις. Τόσο η ΔΗΜΑΡ, όσο και κυρίως το ΠΑΣΟΚ προσέρχονται στο κοινό τραπέζι με τον Αντώνη Σαμαρά, έχοντας συγκεκριμένη ατζέντα εκκρεμοτήτων, προτεραιοτήτων και απαιτήσεων.

Κομβικής σημασίας αναμένεται να είναι η παρουσία του Ευάγγελου Βενιζέλου, και όσα θα πει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, μια πρόγευση των οποίων έδωσε στον δημοσιογράφο των “Νέων” Γιώργο Παπαχρήστου, με τον οποίο συνομίλησε, και εκείνος δημοσιεύει σήμερα στην εφημερίδα του Συγκροτήματος Λαμπράκη… μνημειώδεις αποστροφές.
“Αυτή η ιστορία με έχει κουράσει. Με ψυχραιμία θα πρέπει να βάλουμε όλα τα θέματα. Έχουμε μπροστά μας ως τις ευρωεκλογές 50 εβδομάδες ωφέλιμο χρόνο. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να χάνουμε ούτε μια μέρα.
Το θέμα δεν είναι ο ανασχηματισμός. Και σε ό, τι με αφορά, αυτή μπορεί να είναι η επιδίωξή μου; Να γίνω αντιπρόεδρος του Σαμαρά; Έλεος. Είμαστε υπόλογοι απέναντι στην Ιστορία. Παίζουμε με όρους ιστορικούς, πως να το πω.
Ο ανασχηματισμός είναι δευτερεύον ζήτημα. Οι υπουργοί έχουν περιορισμένο ρόλο σε αυτή τη φάση. Οι αποφάσεις παίρνονται από τον Πρωθυπουργό, τον Υπουργό Οικονομικών και τους αρχηγούς των κομμάτων. Άρα, αυτό που πρέπει να δούμε είναι το πλαίσιο λειτουργίας της κυβέρνησης”, ήταν τα λόγια του Ευάγγελου Βενιζέλου.
Η προσέγγιση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσα. Και προμηνύει… σκάκι στρατηγικής και ισορροπιών με τον Αντώνη Σαμαρά και τον Φώτη Κουβέλη, στη σημερινή συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου