Δευτέρα 1 Απριλίου 2013

Από σήμερα μειώνονται 10% οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα

Τέλος εποχής σήμερα για το επίδομα γάμου, κάτι που προκαλεί νέα μείωση μισθών, σε ποσοστό 10%, για  χιλιάδες εργαζόμενους οι οποίοι αμείβονται με τα κλιμάκια της εθνικής γενικής συλλογικής σύμβασης εργασίας (ΕΓΣΣΕ).

Σήμερα τελειώνει η μετενέργεια της ΕΓΣΣΕ καθώς λήγει και το τρίμηνο εντός του οποίου παρέμεναν σε ισχύ τόσο το επίδομα γάμου όσο και τα επιδόματα σπουδών που είχαν συμφωνηθεί με τη ΓΣΕΕ.
Το επίδομα γάμου ήταν στα 58,61 ευρώ για τους αμειβομένους με τα κατώτατα όρια δηλαδή 586,08 ευρώ μεικτά εφόσον είναι άνω των 25 ετών και 511 ευρώ μεικτά για τους νεότερους, κάτω των 25 ετών.
Το επίδομα γάμου έχει καταργηθεί για την πλειοψηφία των εργαζομένων, που καλύπτονταν από κλαδικές συμβάσεις, από τις 14 Φεβρουαρίου του 2012, με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου του υπουργικού Συμβουλίου.
Το επίδομα γάμου είχαν δικαίωμα να μην το καταβάλλουν ήδη από τις 12 Νοεμβρίου του 2012, όσες επιχειρήσεις δεν είναι μέλη εργοδοτικών οργανώσεων, αφού με άλλη νομοθετική ρύθμιση, έχει ορισθεί ότι η Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση δεσμεύει μόνο τις επιχειρήσεις που είναι μέλη των φορέων που την υπογράφουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου