Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

Ανάδοχος για το έργο ενίσχυσης - αποκατάστασης του φέροντος οργανισμού και αναβάθμισης του διδακτηρίου του 3ου και 6ου Γυμνασίου Χαλκίδας



Η κοινοπραξία Καμαριώτης ατεε – Istos Construction αε – Έψιλον Τεχνική αε,  με τη μεγαλύτερη προσφερθείσα έκπτωση, της τάξης του 40,57%, αναδείχθηκε μειοδότρια στον ανοικτό διαγωνισμό που πραγματοποιήθηκε προχθες (Τρίτη, 2 Απριλίου) από τον Οργανισμό Σχολικών Κτηρίων (ΟΣΚ) και κατά συνέπεια,
προσωρινή ανάδοχος (αφού προηγουμένως ελεγχθούν όλα τα δικαιολογητικά και οι εγγυητικές που κατατέθηκαν) για το έργο «ενίσχυσης - αποκατάστασης του φέροντος οργανισμού και αναβάθμισης του διδακτηρίου του 3ου και 6ου Γυμνασίου Χαλκίδας», με προϋπολογισμό 6.250.000 ευρώ και χρηματοδότηση από πιστώσεις Δημοσίων Επενδύσεων και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.

Το έργο αφορά στην ενίσχυση και αποκατάσταση του επικίνδυνου και τρωτού κτηριακού συγκροτήματος του πρώην Θηλέων, επί της Προαστίου καθώς και στην αναβάθμισή του, ώστε να στεγάσει και πάλι τους μαθητές και καθηγητές των 3ου και 6ου Γυμνασίων της Χαλκίδας που για τρίτη συνεχόμενη εκπαιδευτική περίοδο κάνουν μαθήματα στα λυόμενα στο χώρο του πρώην Τάγματος Πεζοναυτών. 

Το φυσικό αντικείμενο του έργου περιλαμβάνει γεωτεχνικές οικοδομικές και ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες. Με καθαίρεση κάθε φθαρμένου και επικίνδυνου στοιχείου, απογύμνωση του φέροντος οργανισμού, ενίσχυση και αποκατάστασή του, ουσιαστική επανοικοδόμηση του κτηριακού συγκροτήματος και αναβάθμιση των εγκαταστάσεών του. με αποτέλεσμα τη διάθεση στους μαθητές και καθηγητές των 3ου και 6ου Γυμνασίων της Χαλκίδας, ενός - στην πραγματικότητα, ολοκαίνουργιου- ασφαλούς και σύγχρονου διδακτηρίου.

Πρόκειται για μια ιδιαίτερα θετική εξέλιξη. Ο διαγωνισμός ήταν αποτέλεσμα των παρεμβάσεων του Δήμου προς τον ΟΣΚ για την ριζική αντιμετώπιση του προβλήματος. Με την ανάδειξη αναδόχου, να δημιουργεί αισθήματα ιδιαίτερης ικανοποίησης και δικαίωσης. Και για τον πρόσθετο λόγο της ανάμιξης μιας τοπικής κατασκευαστικής κοινοπραξίας, που είναι βέβαιο ότι θα επιδείξει ζήλο και ευαισθησία για την υλοποίηση του έργου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου