Κυριακή 31 Μαρτίου 2013

Πρόγραμμα προληπτικών ιατρικών εξετάσεων για τα παιδιά της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, από την Αντιδημαρχία Υγείας και «Το Χαμόγελο του Παιδιού»



Πρόγραμμα δωρεάν παιδιατρικών, οφθαλμολογικών και ωτορινολαρυγγολογικών προληπτικών εξετάσεων στους μαθητές της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, σε μία επίσκεψη, θέτει σε εφαρμογή η Αντιδημαρχία Υγείας του Δήμου Χαλκιδέων σε συνεργασία με τον εθελοντικό οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού».


Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί από τη 1η έως και την 26η Απριλίου, στο χώρο της Σχολής Πεζικού, που προσφέρθηκε να φιλοξενήσει την μονάδα του κινητού πολυϊατρείου του «Χαμόγελου του Παιδιού», με τη στήριξη της Δ/νσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, που έχει αναλάβει την ενημέρωση των σχολείων και του Ιατρικού Συλλόγου Εύβοιας, που προτρέπει τους ιατρούς μέλη του να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους. 

Οι εξετάσεις θα πραγματοποιούνται (με τα παιδιά είτε να συνοδεύονται είτε να έχουν σχετική ενυπόγραφη συγκατάθεση από τους γονείς–κηδεμόνες τους) από γιατρούς των προαναφερθέντων ειδικοτήτων, που στελεχώνουν το κινητό πολυϊατρείο του «Χαμόγελου του Παιδιού», αλλά και από εθελοντές γιατρούς της περιοχής μας. Με παράκληση για ακόμη μεγαλύτερη δήλωση συμμετοχής στο πρόγραμμα από τους γιατρούς της περιοχής.    

«Η προληπτική ιατρική για τα παιδιά είναι επιβεβλημένη. Μιας και ο προληπτικός ιατρικός έλεγχος, είναι πολύ σημαντικό βήμα για τη διατήρηση της καλής υγείας των παιδιών και της σωστής ανάπτυξής τους, με σκοπό την άμεση προστασία τους από σοβαρότερα προβλήματα. 
Στους δύσκολους δε καιρούς που περνάμε, εξ αιτίας της οικονομικής κρίσης, τέτοιες δωρεάν, ποιοτικές και ανθρώπινες πρωτοβουλίες, αξίζει να αγκαλιάζονται από όλους μας», δηλώνει ο αντιδήμαρχος Υγείας, Γιώργος Βοσκός. 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου