Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

Ο Παπούλιας αρνήθηκε να δει τον Ζώη

Ύστερα από την αρνητική απάντηση που έδωσε η Προεδρία της Δημοκρατίας στο αίτημα του Χρήστου Ζώη, προέδρου του κόμματος «Νέα ΜΕΡΑ», για συνάντηση με τον Κάρολο Παπούλια, ο γραμματέας του κόμματος, Μιχάλης Γιαννάκης, εξέφρασε την έκπληξη και τη λύπη του για το γεγονός.

«Ο Πρόεδρος του κόμματος «Νέα ΜΕΡΑ» κ. Χρήστος Ζώης, στην προσπάθειά του να ξεκινήσει θεσμικά τις επαφές του στη χώρα μας, ζήτησε δια του Γενικού Διευθυντή του κόμματος, Νίκου Θεοχάρη, συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κ. Παπούλια, προκειμένου να ενημερώσει τον ανώτατο πολιτειακό παράγοντα της χώρας για το όραμα του κόμματος, αλλά και τις θέσεις με τις οποίες προσέρχεται στον πολιτικό στίβο του τόπου.
Ο διευθυντής της Προεδρίας της Δημοκρατίας κ. Μπίτσιος, αγνοώντας ότι το κόμμα εκπροσωπείται κοινοβουλευτικά από δύο βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου και στηριζόμενος στο γράμμα του κανονισμού της Βουλής, απέρριψε το αίτημα επικαλούμενος το γεγονός ότι δεν έχει σχηματιστεί ακόμα κοινοβουλευτική ομάδα», τονίζει σε δήλωσή του ο κ. Γιαννάκης.
«Θυμίζουμε στον κ. Μπίτσιο, ότι στο πρόσφατο παρελθόν ήταν διαφορετική η μεταχείριση που επιφυλάχθηκε σε άλλο μη κοινοβουλευτικό κόμμα κατά τον κανονισμό της Βουλής. Θα μπορούσε κανείς να αγνοήσει την κοντή μνήμη και τις επιλεκτικές τυπολατρίες που υιοθετεί η διεύθυνση της Προεδρίας της Δημοκρατίας και να τις καταγγείλουμε ως ενδεχομένως υποβολιμαίες. Δεν το κάνουμε όμως», προσθέτει ο κ. Γιαννάκης.
Η δήλωση, τέλος, σημειώνει: «Επισημαίνουμε απλώς το γεγονός, ως οφείλουμε προς τον ελληνικό λαό που μας ανέχεται όλους και εκφράζουμε την έκπληξη μας, αλλά και τη λύπη μας γι’ αυτή την αρνητική απάντηση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου