Κυριακή 31 Μαρτίου 2013

Σοφία Μούτσου: ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΟΙ ΓΕΥΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ ΣΤΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΕΥΒΟΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΥΒΟΙΚΟ ΠΙΑΤΟ;

Αγαπημένοι μου φίλοι
Όπως γνωρίζετε τόσον καιρό δεν έχω μιλήσει καθόλου για τον διαγωνισμό που κάνει το Επιμελητήριο Εύβοιας για την ανάδειξη του Ευβοϊκού Πιάτου για την προώθηση ευβοϊκών γεύσεων σε ξενοδοχεία και επιχειρήσεις του νησιού μας. Μια καλή πρωτοβουλία σε σωστή κατεύθυνση. 

Τρεις μήνες μετά τη δημιουργία των Γεύσεων της Εύβοιας και αφού η προσπάθειά μας έγινε γνωστή σε όλη την Εύβοια το Επιμελητήριο που
είναι ένας φορέας για τις επιχειρήσεις της Εύβοιας σε συνεργασία με ένα ιδιωτικό ΙΕΚ και με έναν σέφ αποφάσισε να προτείνει το Ευβοϊκό Πιάτο. 
Θεωρώ ότι η χρονική σύμπτωση δείχνει ότι κάποιοι διάβασαν την προσπάθειά μας και προφανώς τους άρεσε. Κάθε τέτοια προσπάθεια είναι θετική για την Εύβοια.
Σήμερα λοιπόν Κυριακή 31/3/2013 στο ξενοδοχείο Αναστασία στην Κάρυστο γίνεται ο προκριματικός για την νότια Εύβοια. Κάποια μέλη μας συμμετέχουν και τους εύχομαι από καρδιάς μια πολύ καλή επιτυχία !!!!
Κάποιοι έγραψαν εδώ ότι θα εκπροσωπήσω τις Γεύσεις της Εύβοιας. Αυτό ΔΕΝ είναι αλήθεια. Δεν θα συμμετέχω προσωπικά στην διοργάνω
ση αυτή.
Οταν είσαι δημόσιο πρόσωπο πρέπει να ξέρεις ΠΟΥ, ΠΟΤΕ και ΓΙΑΤΙ εμφανίζεσαι: Δεν θα συμμετέχω λοιπόν συνειδητά και οι λόγοι εξηγούνται εδώ απλά και καθαρά :
1. Οι ΓΕΥΣΕΙΣ της ΕΥΒΟΙΑΣ δεν είναι μια ευκαιρία για προσωπική μου προβολή όπως θα μπορούσαν εύκολα να θεωρήσουν κάποιοι ειδικά στο περιβάλλον της Καρυστίας όπου διετέλεσα δήμαρχος Στυρέων και σίγουρα κάτι τέτοιο θα έλεγαν. Γνωρίζω και τα πρόσωπα και τα πράγματα !!!!
2. Οι ΓΕΥΣΕΙΣ της ΕΥΒΟΙΑΣ έχουν ένα Ιστολόγιο που παρουσιάζει πολλές παραδοσιακές συνταγές και διαβάζει όλος ο κόσμος οπότε οι συνταγές ακόμα και οι δικές μου θα μπορούσαν να παρουσιαστούν από τα μέλη μας χωρίς εγώ να μπω σε διαδικασία διαγωνισμού. Η χρήση των συνταγών είναι ελεύθερη για όλους !!!!
3. Οι ΓΕΥΣΕΙΣ της ΕΥΒΟΙΑΣ είναι μια ένα φόρουμ πολιτών και φίλων της Εύβοιας για την προώθηση του γαστρονομικού πλούτου, της λαογραφικής παράδοσης και του περιβάλλοντος της Εύβοιας και αυτό γίνεται μέσα από ανταλλαγή απόψεων, επαφές, δραστηριότητες πολιτισμού, συνέδρια και άλλες εκδηλώσεις.
Δεν είμαστε μια ομάδα απλά για ανταλλαγή μαγειρικών συνταγών. Τουλάχιστον εγώ αυτό ονειρεύτηκα όταν αποφάσισα να δημιουργήσω αυτή την ομάδα σαν μια κίνηση ανθρώπων που όχι απλά αγαπούν αλλά και ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ την παράδοση της ΕΥΒΟΙΑΣ. Την αυθεντική που ανάγεται στις ρίζες μας που τις έχουμε χάσει πολλά χρόνια τώρα από μια άναρχη διαχείρηση του τουριστικού μας προϊόντος. 
Κάθε προσπάθεια για την ανάδειξη της Εύβοιας είναι καλή. Την επικροτώ και την συγχαίρω. 
Ομως οι ΓΕΥΣΕΙΣ της ΕΥΒΟΙΑΣ δεν είναι απλά ένα "πιάτο" που θα κριθεί από μια επιτροπή ή ένα ιδιωτικό ΙΕΚ. Είναι μια συνειδητή και δύσκολη προσπάθεια για την ενδυνάμωση του πολιτισμού και της λαογραφίας της Εύβοιας και μέσα από τις γεύσεις και τα αρώματά της που μπορούν να γίνουν όχι απλώς μια ακόμα τουριστική διαδικασία αλλά και μια ουσιαστική στροφή στην τοπική οικονομία.
Οι δικές μας εκδηλώσεις που θα ξεκινήσουν αμέσως μετά το Πάσχα θα στηριχθούν αποκλειστικά στην εθελοντική προσφορά και παρουσία όλων όσων θέλουν να συμμετάσχουν σε μια τέτοια μεγάλη προσπάθεια για τον τόπο μας.
Σας ευχαριστώ.
Σοφία Μούτσου
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου