Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

"Ενιαίο φόρο ακινήτων" αποφάσισαν οι τρεις αρχηγοί

Ολοκληρώθηκε λίγο με τις 21:30 η σύσκεψη των τριών πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση στο Μέγαρο Μαξίμου ενόψει της άφιξης της τρόικας αύριο στην Αθήνα.

Στο επίκεντρο της συνάντησης των κκ Σαμαρά, Βενιζέλου και Κουβέλη βρέθηκαν τα θέματα που παραμένουν σε εκκρεμότητα στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα και κυρίως το ΕΕΤΗΔΕ, το οποίο αποφασίστηκε να αντικατασταθεί από έναν ενιαίο φόρο ακινήτων.

«Η κυβέρνηση θα προσέλθει στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα με κοινή θέση και πρόταση ώστε να αντικατασταθεί το ειδικό τέλος από έναν ενιαίο φόρο ακινήτων που θα έχει προοδευτικό χαρακτήρα, ώστε να ελαφρυνθούν οι πολίτες. Ο εισπρακτικός μηχανισμός θα εξακολουθήσει να είναι αυτός της ΔΕΗ αλλά με την ισχύουσα νομοθεσία", ανέφερε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, κ. Φώτης Κουβέλης μετά τη σύσκεψη των κυβερνητικών εταίρων.
"Πρέπει να περάσουμε από το ειδικό τέλος ακινήτων στον νέο ενιαίο φόρο ακινήτων και αυτή είναι η θέση με την οποία θα διαπραγματευτούμε με την τρόικα", τόνισε εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, κ. Ευάγγελος Βενιζέλος.
Παράλληλα ο κ. Βενιζέλος ανακοίνωσε πως ο μηχανισμός είσπραξης θα είναι η ΔΕΗ για τις ηλεκτροδοτούμενες επιφάνειες και για τις υπόλοιπες που θα προστεθούν, θα υπάρχει ο μηχανισμός των εφοριών.
"To 2014 θα μεταφερθεί στην ολοκληρωμένη του μορφή στις εφορίες και όλο αυτό θα είναι κεφάλαιο του εθνικού φορολογικού συστήματος", πρόσθεσε μεταξύ άλλων ο κ. Βενιζέλος.
Από την πλευρά του, ο υπουργός Οικονομικών, κ. Γιάννης Στουρνάρας που παραβρέθηκε στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, δήλωσε μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης πως "Mε κοινές θέσεις προσερχόμαστε στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα", προθέτοντας: "Κουβεντιάσαμε τα χαρακτηριστικά του Ενιαίου Φόρου που θα ισχύσει σε μόνιμη βάση από το 2014". "Για φέτος και μόνο για φέτος θα συνεχίσει να εισπράττεται από τη ΔΕΗ", κατέληξε ο κ. Στουρνάρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου