Τρίτη 2 Απριλίου 2013

H εκπομπή «Ποδηλατοδράσεις», το Σάββατο 6 Απριλίου, στη Χαλκίδα



Ο Δήμος Χαλκιδέων επιθυμεί να ενισχύσει την ποδηλατική κουλτούρα της πόλης, αναγνωρίζοντας τα οφέλη του ποδηλάτου τόσο για το άτομο όσο και για το περιβάλλον.

Στη Χαλκίδα έχει ήδη δημιουργηθεί ο πρώτος ποδηλατόδρομος, στην περιοχή της Αγίας Μαρίνας. Ενώ ως τμήμα του σχεδίου των στοχευμένων παρεμβάσεων διαμόρφωσης ενός πιο ελκυστικού και βιώσιμου περιβάλλοντος, (εκτός των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, των δικτύων πεζοδρομήσεων και της αναβάθμισης των δημόσιων ανοικτών κοινόχρηστων χώρων) προβλέπεται η δημιουργία αμφίδρομων ποδηλατοδρόμων με διαπλατύνσεις πεζοδρομίων σε οδούς στο ιστορικό και εμπορικό κέντρο. Η πρόταση, στο πλαίσιο του έργου «αστική ανάπλαση πόλης Χαλκίδας», έχει υποβληθεί στη Διαχειριστική Αρχή, είναι καθ’ όλα ώριμη και εκκρεμεί η ένταξή της στο ΕΣΠΑ.
Στο πλαίσιο αυτό, ο Δήμος Χαλκιδέων φιλοξενεί την εκπομπή του τηλεοπτικού ΣΚΑΪ «Ποδηλατοδράσεις», το Σάββατο 6 Απριλίου 2013.
Αναλυτική παρουσίαση των ποδηλατοδράσεων
Σάββατο 6 Απριλίου, 6 μμ, στην παραλία Χαλκίδας, στ’ αγάλματα
Α. Ποδηλατοβόλτα με εκκίνηση και τερματισμό στην παραλία της Χαλκίδας, στ’ Αγάλματα και διαδρομή μέχρι την Ιχθυόσκαλα, μετ’ επιστροφής..
Β. Το χρονικό διάστημα που θα είναι σε εξέλιξη η ποδηλατοβόλτα, στην παραλία, στ’ αγάλματα, θα πραγματοποιηθεί η παράλληλη δράση «μάθε παιδί μου ποδήλατο». Σε οριοθετημένο και ειδικά διαμορφωμένο χώρο, θα έχει αναπτυχθεί συγκεκριμένος υλικοτεχνικός εξοπλισμός, δημιουργώντας ένα πάρκο εκμάθησης ποδηλάτου για μικρά παιδιά, υπό την καθοδήγηση και τις συμβουλές της πρωταθλήτριας ποδηλασίας  και καθηγήτριας φυσικής αγωγής, Βασιλικής Λαζοπούλου.
Γ. Με την ολοκλήρωση της ποδηλατοβόλτας και την επιστροφή των ποδηλατών στην παραλία, στ’ αγάλματα, θα ξεκινήσουν μια σειρά από παιχνίδια αλλά και διαγωνισμοί για μικρούς και μεγάλους ποδηλάτες. Στο τέλος δε των παιχνιδιών, θα κληρωθούν δώρα για όλους του συμμετέχοντες.
Το σύνολο των διαδραματιζομένων θα κινηματογραφηθεί και θα παρουσιαστεί αναλυτικά σε προσεχές επεισόδιο της εκπομπής (που μεταδίδεται κάθε Κυριακή στη 1:30 μετά το μεσημέρι, με παρουσιάστρια την Αφροδίτη Σημίτη).
Καλούμε τους φίλους του ποδηλάτου της ευρύτερης περιοχής Χαλκίδας, να συμμετάσχουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου