Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

Περιφερειακή αρχή Στερεάς: Πίσω ολοταχώς μετά τις αντιδράσεις για την άδεια στην ΑΓΕΤ

Η ανάκληση από τον Περιφερειάρχη της άδειας για την καύση απορριμμάτων (RDF) στο εργοστάσιο της ΑΓΕΤ στο Αλιβέρι σε καμιά περίπτωση δεν καθησυχάζει τους κατοίκους της περιοχής. Οι αντιδράσεις των εργαζομένων στο εργοστάσιο της Χαλκίδας και η μεγάλη δημοσιότητα που πήρε το θέμα δεν αρκούν για να εξασφαλίσουν τις μελλοντικές εξελίξεις.


Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο σύλλογος προστασίας Αλιβερίου "Η κερκόπορτα για τη μετατροπή της Εύβοιας σε χωματερή – αποτεφρωτήρα έχει ανοίξει προ πολλού και διατηρείται ανοιχτή."
Εδώ και αρκετά χρόνια οι κάτοικοι κινητοποιούνται για να αποτρέψουν την καύση των αποβλήτων που φαίνεται να συνδέεται πλέον με ένα διπλό στόχο:
- αφενός με την προσπάθεια να ενισχυθούν τα εργοστάσια παραγωγής τσιμέντου με την καύση αποβλήτων χρησιμοποιώντας ως μοχλό πίεσης ακόμη και το κλείσιμο του εργοστασίου της Χαλκίδας
- και αφετέρου με την αξιοποίηση των "προιόντων" από τις μεγάλες μονάδες επεξεργασίας σύμμεικτων απορριμμάτων που προωθούνται από τους μεγαλοεργολάβους, τη γερμανική κυβέρνηση (και τον γνωστό μας κ. Φούχτελ ) στην Αττική, στην Ελλάδα και στην περιφέρειά μας και οι οποίες δεν θα παράγουν τίποτε περισσότερο από ... σκουπίδια για καύσιμα.
Τόσο ο Περιφερειάρχης όσο και ο Αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας φέρουν ευθύνες γιαυτές τις διαχρονικές μεθοδεύσεις. Το περιφερειακό συμβούλιο πρέπει άμεσα να συζητήσει το θέμα και να δεσμευτεί πολιτικά ότι δεν πρόκειται να συναινέσει στην καύση του RDF. Σε διαφορετική περίπτωση το θέμα θα παραμένει ανοιχτό και θα επανέλθει όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου