Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

Τι είναι το ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ!

της Ουρανίας Παπανδρέου-Παπαδάκη
Όλοι συμφωνούν, ότι κάτι νέο πρέπει να δημιουργηθεί στην χώρα, για να αποτρέψει τις εθνικές συμφορές που ακολουθούν. Γι' αυτό τον λόγο ιδρύσαμε το ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ!
Πως έχουν τα πράγματα σήμερα. Τι να κάνουμε; Ποιες οι επόμενες κινήσεις μας.

Είμαστε στα πρόθυρα και την φανέρωση της χρεοκοπίας των νοικοκυριών, της ουσιαστικής πτώχευσης των εισοδημάτων, της αναγκαστικής στάσης πληρωμών στο φορομπηχτικό κράτος, της διαρκούς ύφεσης (αρνητικής ανάπτυξης), της τρομακτικής ανεργίας, του στεγνώματος της αγοράς, του ξεπουλήματος της εθνικής περιουσίας σε εξευτελιστικές τιμές, της υφαρπαγής του ορυκτού πλούτου έναντι πινακίου φακής, της υφαρπαγής (μέσω αγγλικού δικαίου) των δικαιωμάτων των εξορύξεων των ελληνικών πετρελαίων-φυσικού αερίου και το χειρότερο της αρπαγής της οικογενειακής στέγης και ιδιωτικής περιουσίας. 


Όλα ήσαν μεθοδευμένα. Μας έστησαν παγίδα με το ΕΥΡΩ, διέλυσαν την εσωτερική παραγωγή, μας υπερχρέωσαν με θαλασσοδάνεια, μας έβαλαν με τέχνασμα σε ένα αδιέξοδο, μας απειλούν, μας εκβιάζουν, μας εξαπατούν μεθοδικά.

Η ελληνική πολιτική τάξη αποτελείται από το σύστημα που έχει στήσει η ξένη και ντόπια διαπλοκή μεταξύ επιχειρηματιών διαφθορέων, εκδοτών-καναλαρχών και πολιτικών υπαλλήλων, ως υπηρετικό τους προσωπικό. Αυτή η γάγγραινα εξακολουθεί να κυβερνά την χώρα οδηγώντας την στον όλεθρο.
Επομένως η προσμονή και η διεργασία του καινούργιου ξεκίνησε. Αρχικά έγινε η πολιτική ανατροπή. Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ εξομοιώθηκαν σε ένα διαχειριστικό κόμμα με δύο συνιστώσες. Ενώθηκαν ως συνένοχοι στο κοινό έγκλημα κατά της πατρίδας και του λαού. Το μεν μεταλλαγμένο ΠΑΣΟΚ θα βουλιάξει και άλλο μέχρι τελικής διάλυσης, η δε ΝΔ των διεφθαρμένων διαχειριστών, θα συντριβεί στις ερχόμενες εκλογές ακόμη κι αν μεταμορφωθεί σε Ευρωπαϊκό κόμμα. Παρένθετη συνιστώσα σε αυτή την κατεύθυνση η θλιβερή ΔΗΜΑΡ.
Η Ελλάδα δεν χρειάζεται ευρωπαϊκά και άλλα ξενόδουλα κόμματα!
Ένα μεγάλο, γνήσιο Ελληνικό Πατριωτικό Κόμμα χρειάζεται!
Η ατιμωρησία των στελεχών των δύο κατεστημένων κομμάτων είναι προσυνεννοημένη υπόθεση. Κτυπούν μόνο όσους είναι εκτός συστήματος, η δεν μπορούν να τους συγκαλύψουν. Που είναι οι ταμίες των κομμάτων που ομολόγησαν ότι τα πήραν από την ΖΙΕΜΕΝΣ; Όλοι ελεύθεροι! Που είναι ο Λάμπρου-ΠΑΣΟΚ και ο Μηλιάκος-ΝΔ της ΑΤΕ που έδωσαν άνευ εγγυήσεων τα δάνεια στα κόμματα; Ελεύθεροι!
Επομένως πρώτο ζήτημα είναι το Μέτωπο Πολιτικής Ηθικής για την κάθαρση του πολιτικού συστήματος. Αυτοί που τα φάγανε, χαίρουν προστασίας από το σύστημα. Γιαυτό το έγκλημα της σπατάλης, της κλοπής, της διαφθοράς των Ολυμπιακών αγώνων του 2004 δεν το αγγίζει κανείς! 30 δις η υπέρβαση του κόστους. Σε αυτά είναι και 1000 αργόμισθοι δημοσιογράφοι (με 1000 ευρώ το μήνα), που τους βούλωσαν το στόμα για αρκετά χρόνια. Τι είναι 100 εκατομμύρια για φίμωση καταγγελιών μπροστά στα δεκάδες δις; Ψίχουλα εξαγοράς από το Υπουργείο Διαφθοράς και Αθλητικού βορβόρου …
Στην θέση του σημερινού κυβερνητικού σκηνικού, που οι τελευταίες σπασμωδικές κινήσεις στο ΤΑΙΠΕΔ μαρτυρούν την λογική του «Ότι προλάβουμε να αρπάξουμε», ετοιμάζεται ένα άλλο έργο να παιχτεί, ετοιμάζεται ο ΣΥΡΙΖΑ.
Ένα κόμμα που μετά βίας μπήκε στη βουλή το 2009, έγινε ο αποδέκτης της ψήφου διαμαρτυρίας των οπαδών του ΠΑΣΟΚ. Η κυβερνητική του πτέρυγα όσο και αν προσπαθεί, δεν μπορεί να επιβάλλει σιωπή στους εθνοαποδομητές, που κατά λάθος ψηφίστηκαν από το πρώην Πατριωτικό ΠΑΣΟΚ και έδειξαν γρήγορα την εθνομηδενιστική τους λογική! (Νόμιμοι όλοι οι λαθρομετανάστες, ελεύθερα ναρκωτικά, γάμοι ομοφυλοφίλων, αποχριστιανοποίηση, τα Σκόπια να ονομάζονται Μακεδονία, οι Μουσουλμάνοι της Θράκης να αναγνωριστούν ως Τούρκοι κλπ). Γι' αυτό οι δανεικοί ψήφοι από το ΠΑΣΟΚ δεν είναι μόνιμοι και αναπολούν το διαχρονικό σύνθημα «Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες».
Δίπλα σε αυτή την κατάσταση διογκώθηκε η αντιπολιτική ψήφος στην Χρυσή Αυγή, που εκμεταλλεύθηκε την ολιγωρία του ΛΑΟΣ να εκφράσει σταθερή και αταλάντευτη πολιτική γραμμή. Συνέπεια τούτου, το ίδιο συρρικνώθηκε και έχασε την αξιοπιστία του, καθώς ο κόσμος επέλεξε να τιμωρήσει τους επίορκους πολιτικούς μέσω Χρυσής Αυγής.
Οι ΑΝ ΕΛ μπήκαν δυναμικά στο πολιτικό στίβο αξιοποιώντας την μεταστροφή του Σαμαρά υπέρ του μνημονίου. Υπονομεύθηκαν λόγω εκλεκτικής συγγένειας στελεχών τους με την ΝΔ, που τα εκμαύλισαν με χυδαίο τρόπο. Η πορεία του επερχόμενου συνεδρίου τους στρέφει επάνω τους το ενδιαφέρον των πατριωτικών δυνάμεων, που ατενίζουν με κριτικό τρόπο το εν λόγω εγχείρημα.
Με βάση αυτά είναι απαραίτητο να λογαριαστούμε όλοι δημόσια χωρίς περιστροφές!
Υπάρχουν υγιείς πολιτικές δυνάμεις; Ναι και βέβαια υπάρχουν σε όλους τους πολιτικούς χώρους έντιμοι και ικανοί άνθρωποι, άξιοι και επαρκείς για να αναλάβουν πρωτοβουλίες. Ποιος θα τους συνενώσει; Δύο κινήσεις!
Η πρώτη είναι η διοργάνωση Δημόσιου Πατριωτικού Διαλόγου, δίχως προαπαιτούμενα πιστοποιητικά πολιτικών φρονημάτων, που θα συμμετέχουν δίχως αποκλεισμούς πολιτικοί, διανοητές, συγγραφείς, ενεργοί πολίτες, καθηγητές και θεωρητικοί εισηγητές με θέμα εκπόνηση Εθνικής Στρατηγικής Επιβίωσης της Ελλάδας και του Ελληνισμού. Οριοθετούμε το Πατριωτικό Βήμα προς την μία πλευρά (την συντηρητική), αποδεχόμενοι ομιλητές που κάνουν προτάσεις πολιτικής μόνο μέσω Δημοκρατικών Κοινοβουλευτικών Λύσεων και στην άλλη ( την προοδευτική), με την συμμετοχή μόνο όσων δεν είναι αρνητές του Ελληνικού Έθνους. Αποφεύγουμε να τους προσδιορίσουμε με τους ξεπερασμένους πλέον όρους (Δεξιά και Αριστερά) στον πολιτικό χάρτη. Η νέα τάξη έχει διαβρώσει και τους δύο χώρους και τους χρησιμοποιεί για τα σχέδια της. Εξάλλου στην Ελλάδα παραμένουν ημιτελή και ανολοκλήρωτα (οργανωτικά, θεωρητικά και σε αξιακό επίπεδο), όλα τα παραδοσιακά πολιτικά υποκείμενα και αρέσκονται στην εισαγωγή ιδεολογιών και προτύπων με κακή μετάφραση κειμένων.
Η προσπάθεια μας θα φέρει κοντά, έξω από κομματικές λογικές και θα πετύχει την πολιτική μέθεξη, όλων των πατριωτών από όλους τους χώρους. Είναι λυπηρό όμως, που κάποιοι ακόμη φοβούνται και την σκιά τους και ονειρεύονται να φορέσουν καπέλα στους υπολοίπους. Πόσο λείπει στην Ελλάδα η κουλτούρα του πολιτικού διαλόγου; Δεν λέγεται! Όμως αυτό θα το ξεπεράσουμε στην πορεία, το συντομότερο δυνατόν.
Ο Συλλογικός Εθνικός Διανοητής έρχεται!
Η Πατριωτική Πνευματική Ηγεσία επείγει!
Το νέο δεν θα προκύψει από το πουθενά με παρθενογένεση. Θα έλθει μέσα από την σύγκρουση του με το παλιό. Είναι το υγιές μέλλον που αναμετριέται με το παρελθόν. Είναι το ποιοτικά υπερέχον απέναντι στο σάπιο. Είναι το ηθικό απέναντι στο διεφθαρμένο. Είναι το ιδεολογικά επαρκές απέναντι στο λαϊκίστικο. Είναι το σταθερό απέναντι στην πολιτική πλαστελίνη, που κάθε μέρα αλλάζει γνώμη και άποψη. Είναι οι καθαρές αξίες απέναντι στην κερδοφόρα τεχνική της εξαπάτησης. Είναι το ανιδιοτελές απέναντι στην Ελλαδεμπορία και πατριδοκαπηλία.
Είναι το «εμείς» απέναντι στο αρρωστημένο «εγώ». Είναι η σεμνότητα και η ταπεινότητα απέναντι στην έπαρση και την καυχησιαρχία. Είναι η θυσία απέναντι στην βρώμικη απολαβή. Είναι το ειλικρινές συγγνώμη για τα λάθη, απέναντι στην εμμονή της αλαζονικής φιλαυτίας. Είναι η σύγκρουση με το κατεστημένο και όχι η υπηρέτηση του. Είναι η ρήξη και ανατροπή και όχι η υπεράσπιση του συστήματος.
Θα ήταν παράλειψη μας να μην αναγνωρίσουμε, ότι σημαντική υπόθεση, δίχως να εμπλέκεται με την πολιτική, είναι η πνευματική συνηγορία και ο καθαγιασμός της κοινωνικής αλληλεγγύης, ως μέσο επιβίωσης εκ μέρους της Ορθοδοξίας και των δρώντων σήμερα λιγοστών φωτεινών της παραδειγμάτων.
Η δεύτερη κίνηση είναι άμεσα πολιτική.
Είναι η ίδρυση μιας πολιτικής κίνησης που θα αναλάβει πολιτικές πρωτοβουλίες για την Δημοκρατική Πατριωτική Συμπαράταξη όλων των Εθνικών Δυνάμεων.
Κάποιοι θέλουν στην φάση αυτή, να οξύνουν την ταξική πάλη ανάμεσα σε φτωχούς και νεόπτωχους! Κάποιοι ονειρεύονται να γίνουν Ναπολέοντες!
Άλλοι θέλουν ένα ακόμη γύρο του εμφυλίου πολέμου σε νέα εκδοχή! Οι προβοκάτορες θέλουν απλά να φοβίσουν τον κόσμο. Άλλοι θα πάνε με το σάπιο κατεστημένο για να σώσουν, δήθεν την χώρα, από την επελαύνουσα νεωτερική αριστερά. Η αλήθεια είναι ότι ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η λύση! Μα με τίποτε η ΝΔ και οι σύμμαχοι της…..
Η λύση είναι η Ενότητα και Συνεργασία των Πατριωτικών Δυνάμεων που θα υπερβούν προκαταλήψεις και εγωισμούς και θα συναντηθούν συσπειρωμένοι στην ιστορική αυτή συγκυρία.
Το πρώτο κόμμα σε λαϊκή υποστήριξη να είναι Πατριωτικό και οι φυσικοί του σύμμαχοι, οι εθνολαϊκές δυνάμεις!
Συνηθισμένοι στον πολιτικό μεσσιανισμό θα βρεθούμε σε τεχνητά ερωτήματα, που οφείλουμε να υπερβούμε.
Έχουμε ανάγκη, δηλαδή, έναν μοναχικό αρχηγό; Έναν πεφωτισμένο σωτήρα; Έναν χαρισματικό ηγέτη, παλαιού τύπου, λαοπλάνο και επιτήδειο; Έχουμε ανάγκη από ένα πραξικοπηματία, που ως στρατιωτικός πέρασε από σεμινάρια του ΝΑΤΟ;
Όχι! Έχουμε ανάγκη από μια Συλλογική Ηγεσία που θα εκφράζει και την μεγάλη πλειοψηφία του λαού. Στην εποχή μας είναι καθοριστικό να υπάρχουν σταθεροί και ανυποχώρητοι πολιτικοί ηγέτες με αταλάντευτη, στιβαρή κοινοβουλευτική παρουσία. Πρώτοι μεταξύ ίσων. Ο ρόλος τους είναι καθοριστικός! Ιδίως εφόσον εκπέμπουν το μήνυμα του Πατριωτικού Καθήκοντος, ενώ το σύστημα τους πολεμά λυσσαλέα! Είναι ο ρόλος της πολιτικής αξιοπιστίας, των διεθνών πρωτοβουλιών, της ενωτικής διάθεσης, της μετατροπής του πολιτικού βίου σε χώρο Εθνικής Παλιγγενεσίας. Δίχως να συνδράμουν υπαρκτές πολιτικές δυνάμεις με ισχυρή κοινοβουλευτική παρουσία, το εγχείρημα θα είναι δύσκολο έως ουτοπικό.
Και πως θα συνυπάρξουν οι πατριώτες που έχουν ετερογενή πολιτική προέλευση και λεξιλόγιο; Με ένα νέο Πολιτικό Συμβόλαιο που θα τηρηθεί για να ανακτήσει η χώρα την Εθνική της Κυριαρχία.
Θα γίνει δηλαδή μια πραγματική Εθνοσυνέλευση πολιτικών τάσεων που θα παραγκωνίσουν αυτά που τους χωρίζουν, που θα προτάξουν την ιερά υποχρέωση να σωθεί η Πατρίδα.
Η παγκόσμια εμπειρία των πολιτικών κομμάτων αποδείχνει, ότι την σύγχρονη εποχή η κομματική γραφειοκρατία και οι φράξιες έχουν ξεπεραστεί, από ευέλικτες Πολιτικές Πτέρυγες που διατηρούν αυτονομία και λειτουργική αυτοτέλεια πειθαρχώντας συνειδητά, με ευθύνη και σύνεση στο κοινό Πολιτικό Πρόγραμμα.
Η σοβαρότητα του εγχειρήματος είναι τεράστια. Όποιοι πουν ναι στην συνένωση της πολιτικής στρατηγικής, οφείλουν και να το εννοούν. Αν δεν καθίσουν μαζί οι πατριώτες εκφραστές επεξεργασμένης πολιτικής γραμμής, με την βοήθεια ικανών τεχνοκρατών, δεν θα υπάρξει Πολιτικό Σχέδιο εξόδου από την κρίση.
Ο καθένας να αναλάβει, σε συνεννόηση, ένα διακριτό ρόλο στο εγχείρημα σε σχέση με τον άλλο. Η συμπληρωματικότητα των δυνάμεων μπορεί να επιτευχθεί, μέσω ενός Συμβουλίου Αντιπροσώπευσης όλων των υπαρκτών πατριωτικών ιδεολογικών ρευμάτων και πολιτικών τάσεων. Εκεί θα κατακτηθεί η ενιαία πολιτική συνείδηση του πρακτέου, αφού η κοινωνία πιέζει για συγκεκριμένες λύσεις.
Ονομάζουμε αυτό το εγχείρημα Πατριωτικό Κέντρο καθώς φιλοδοξεί να γίνει μέρος του Κέντρου Εθνικής Στρατηγικής του Ελληνισμού. Το κέντρο εθνικής συνεννόησης, ενάντια σε όλα τα τεχνητά διχαστικά διλλήματα πολιτικά ή ταξικά, μακριά από «ίσες αποστάσεις» και άνευρες ουδετερότητες.
Δεν έχει σχέση, δηλαδή, με την έννοια του ουδέτερου πολιτικού κέντρου, που αποποιείται ευθύνες. Ούτε καμία σχέση με το παλαιοκομματικό κέντρο προ 50ετίας. Είναι η σύνθεση και η παραγωγή πολιτικής και όχι το άθροισμα των αντιθέσεων. Είναι η πρόταξη του Πατριωτικού βηματισμού, από τον υπαρκτό ταξικό.
Ως γνωστό στην Ελλάδα δεν υπάρχει παρά μόνο σε ψήγματα εθνική αστική τάξη και κυρίαρχη είναι η μεταπρατική, η αεριτζίδικη, η αρπακτική και ταυτόχρονα μιζαδόρικη. Γιαυτό την Ηγεμονία του Πατριωτικού Αγώνα την έχουν, όσοι διαθέτουν Διαταξική Συνείδηση των Εθνικών-Λαϊκών δυνάμεων και επιλαμβάνονται της Εθνικής Επιβίωσης.
Αυτή η κοινωνική και πολιτική συμμαχία είναι και ο κινητήρας του Πατριωτικού Κέντρου.
Το κείμενο αυτό φιλοδοξεί, να φέρει στο προσκήνιο, το μεγάλο ζητούμενο της ενοποίησης του συνόλου του Πατριωτικού Τόξου.
Το Πατριωτικό Κέντρο είναι το σημείο συνάντησης και όχι οι αυτόνομοι μεγάλοι βραχίονες που το συνθέτουν.
Δεν φιλοδοξεί να πάρει επάνω του το όλον Πατριωτικό Κίνημα, αλλά να συντελέσει στην Συμπαράταξη του.
Η πατριωτική πολιτική μας κίνηση είναι απλά μια συμβολή, ένας φωτεινός σημαντήρας προσανατολισμού.
Έχουμε την επίγνωση της ιστορικής αναγκαιότητας.
Περιμένουμε την έμπρακτη ανταπόκριση των εν δυνάμει συνομιλητών μας.
Χαιρετίζουμε κάθε νέα προσπάθεια, που θα υπάρξει εμπνευσμένη από αυτές τις αρχές.
Είμαστε ανοικτοί σε Δημόσια Πολιτική Συμφωνία.
Παρακινούμε τους Πατριώτες να ξεκολλήσουν από τον στενό κύκλο των αλληλοευλογούμενων κλειστών επαφών τους.
Να κάνουν τα βήματα που θα επαναφέρουν την Πολιτική στο προσκήνιο, που θα πατάξουν την ύποπτη παραπολιτική που δαιμονολογεί ψευδόμενη τους πάντες.
Η ώρα της εθνικής αφύπνισης σήμανε. Εμείς ανταποκρινόμαστε!
Σας καλούμε όλους να λάβετε μέρος στο προσκλητήριο.
Δεν υπάρχουν αξιωματούχοι! Υπάρχουν μόνο αυτόκλητοι πρωταγωνιστές στην δύσκολη προσπάθεια να προλάβουμε την τυφλή και ναρκοθετημένη κοινωνική έκρηξη δίχως προσανατολισμό και στόχους, παράλληλα με εθνικές καταστροφές. Υπάρχει πολιτικός χρόνος; Ελάχιστος! Να τον αξιοποιήσουμε, πριν είναι αργά για όλους, για την πατρίδα και τον λαό. Η αντίσταση της Κύπρου ενεργοποιεί μια Ελληνική άνοιξη ανατροπών και οφείλουμε συλλογικά να ανταποκριθούμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου