Τρίτη 2 Απριλίου 2013

Θα βρεθεί Ιφιγένεια ;;



Με μια χώρα να διανύει την παρακμιακή της διαδρομή οικονομική, πολιτιστική, ηθική η οποία φαίνεται να βρίσκεται στο ζενίθ της και  φαίνεται να  έχει οδηγηθεί στην θέση αυτή πρωτίστως από τις κάθε είδους πολιτικές «ηγεσίες». Υπάρχουν τοπικές πολιτικές ηγεσίες, που ακόμη δεν έχουν «στρίψει»  το τιμόνι και κοιτούν απλά να σωθούν χωρίς ηθικούς ενδοιασμούς.


Η ανακοίνωση του Κ. Περγαντά, που αποδίδει την έκδοση της καύσης του RDF στη «διοίκηση» της Αντιπεριφέρειας που έκδωσε την άδεια. Μαρτυρά προφίλ χαμηλής ηθικής πολιτικής  δράσης.  Και εξηγούμαστε…
Η διοίκηση αυτή έχει και όνομα και θέση και επειδή έχει και τεκμηρίωση δηλαδή, η έκδοση μιας άδειας ή μιας λειτουργίας μέσα στα πλαίσια των καθημερινών δράσεών της,  γίνεται με μιας  καταγεγραμμένης πορείας, βήμα 1ον θα γίνει αυτό… βήμα 2ον θα γίνει εκείνο… Αυτά τα βήματα έχουν εκδοθεί, από την πολιτική ηγεσία της, δηλαδή στην περίπτωση μας από τον Αντιπεριφερειάρχη. 

Άρα έχουμε δύο ενδεχόμενα με την ανακοίνωση της Περιφέρειας, ή ο Κλέαρχος Περγαντάς αναφέρεται στην πολιτική διοίκηση της Αντιπεριφέρειας Ευβοίας, το ότι δεν την ονοματίζει, ίσως αυτό να οφείλετε σε λόγους αβρότητας και απλά εκφράζει τη πικρία του, που ως πολιτική ηγεσία της περιφέρειας δεν ενημερώθηκε από τον πολιτικό υφιστάμενο του για ένα τόσο σοβαρά θέμα!!!

Ή στην δεύτερη  περίπτωση με το όρο «διοίκηση» εννοεί  την εκτελεστική. Σε αυτή την περίπτωση, η δεύτερη παράγραφος της ανακοίνωσης του είναι περιττή, καθότι φαίνεται να έχει πιστή για το «ποιος φταίει» με το να ονοματίζει-φωτογραφίζει. Η ζήτηση των απαραίτητων εξηγήσεων  έχουν  δευτερεύοντα ρόλο. 

Στην περίπτωση που ο κ. Περιφερειάρχης εννοεί την εκτελεστική διοίκηση, μόνο τα παρακάτω έχουμε να προσθέσουμε.
Απλά ψάχνει για την Ιφιγένεια του, αλλά ο ναός του θυσιαστηρίου έχει καταστραφεί  ……. 
Σε συνέχεια του πρόλογου, κλείνουμε  με δύο αποφθέγματα:
Στην πολιτική, ηθική δεν υπάρχει, υπάρχει μόνο σκοπιμότητα. (Βλαδίμηρος Ίλιτς Λένιν, 1870-1924), 
Ήταν σπουδαίος, όσο σπουδαίος μπορεί να είναι κανείς χωρίς ηθική.(Alexis de Tocqueville, 1805-1859, Γάλλος πολιτικός φιλόσοφος)
Εσείς διαλέγεται και παίρνεται….

1 σχόλιο:

  1. Οικονομέα Σταυρούλα2 Απριλίου 2013 στις 2:17 μ.μ.

    Κρίμα, για μια ακόμα φορά...Κρίμα, για ό,τι επί πολλά χρόνια, τσακωνόμασταν και εξ υποθέσεως θεωρούσαμε "σωστό" και "καθαρό". Κρίμα για μας, που αποδείχτηκε για μια ακόμα φορά, πόσο αφελείς και ανόητοι είμασταν.....Ακόμα μια ήττα για κάποιους απο εμάς....

    ΑπάντησηΔιαγραφή