Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

Ο Γιώργος Μπουραντάς απαντάει για τον ρόλο του ΤΕΕ

Ο Γιώργος Μπουραντάς Πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος του ΤΕΕ Ευβοίας απαντάει στην ανάτρησή μας που βάλαμε για τον ρόλο του ΤΕΕ σε σχέση με αυτά που γίνονται αυτές τις μέρες. Αν και η απάντηση είναι σχόλιο στην ίδια την ανάρτηση την βάζουμε ξεχωριστεί καθότι πιστεύουμε ότι είναι σημείο διαλόγου και τον ευχαριστούμε για την απάντηση και θα απαντήσουμε στα ερωτήματα που θέτει. Διαβάστε την απάντηση του Προέδρου του ΤΕΕ Ευβοίας.

  
Αν έχετε την καλοσύνη θα μπορούσατε να γίνετε ποιο συγκεκριμένοι και να μας ενημερώσετε σε ποιο θέμα αναφέρεστε που κατά την άποψη σας δεν έχουμε παρέμβει. Γιατί αν παρακολουθείτε την επικαιρότητα θα είχατε διαπιστώσει ότι όχι μόνο παρεμβαίνουμε αλλά ενοχλούμε και κάποιους με τις παρεμβάσεις μας. 

Αν η κριτική σας σχετίζεται με την γενικότερη υπόσταση, τον θεσμικό ρόλο και την λειτουργία του ΤΕΕ θα πρέπει να σας ενημερώσουμε ότι Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας από την ίδρυση του, το 1923, ένα χρόνο μετά την μικρασιατική καταστροφή, συνέβαλε και συμβάλει στην αναπτυξιακή ανασυγκρότηση της χώρας, ως ο θεσμοθετημένος τεχνικός σύμβουλος της πολιτείας. Η πολιτεία από τότε που ιδρύθηκε του ανέθεσε ένα ευρύ φάσμα αρμοδιοτήτων.

Τα τρία τελευταία χρόνια που η Πατρίδα μας έχει πρόβλημα, με το Κράτος να είναι αποδιοργανωμένο, το ΤΕΕ με τα στελέχη του έβαλε πλάτη. Με τις προτάσεις και τις ενέργειες του, υποστήριξε το Κράτος, με δικούς του πόρους, στα θέματα των αυθαιρέτων, των ελεγκτών δόμησης, του νέου συστήματος έκδοσης οικοδομικών αδειών, των ενεργειακών επιθεωρητών και σε πολλά άλλα τεχνικά θέματα στα οποία η πολιτεία δεν μπορεί να ανταποκριθεί. Έχει κάνει προτάσεις στην κυβέρνηση για όλο το φάσμα των αρμοδιοτήτων του, με σκοπό την στήριξη της πολιτείας αυτή την δύσκολη περίοδο για την χώρα μας.

Παρά το γεγονός ότι στηρίξαμε και στηρίζουμε την πολιτεία, η Βουλή έχει ψηφίζει με πράξη νομοθετικού περιεχομένου, την κατάργηση των θεσμοθετημένων πόρων του που αντιστοιχούν το 65% των εσόδων του, χωρίς να τα έχει αντικαταστήσει, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουμε σοβαρό πρόβλημα λειτουργίας.

Αναμένουμε να μας γνωστοποιήσετε το ζήτημα στο οποίο αναφέρεστε για να το διερευνήσουμε.

Για την ΔΕ του ΤΕΕ πτ Εύβοιας
Ο Πρόεδρος

Γιώργος Μπουραντάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου