Τρίτη 2 Απριλίου 2013

Αμφιβάλει κανείς ;;



Μία βδομάδα πέρασε από τότε που ανακοινώθηκε η απόφαση της ΑΓΕΤ να κλείσει το εργοστάσιο στην Χαλκίδα. Τότε «όλοι» οι πολιτικοί παράγοντες έτρεχα σε εργατικά κέντρα και συμβούλια για αυτοπροβολή και δεσμεύσεις θεραπείας.


Δεσμεύτηκα για όλα, ότι θα αναλάβουν πρωτοβουλίες  με συντονιστικό ρόλο  το Περιφερειακό Συμβουλίου Στερεάς. Έκτοτε ένα παράλληλο πολιτικό γεγονός ισχυροποίησε την θέση της ΑΓΕΤ και ως επιβράβευση της απόφασης της «πήρε» στα χέρια της την πολυπόθητη άδεια καύσης του RDF στο εργοστάσιο της στο Μηλάκι. 


Όπως ήταν αναμενόμενο το σωματείο και Περιφέρεια αντί να βρίσκονται στην ίδια πλευρά του προβλήματος και να συζητούν  βρέθηκα «απέναντι». Η ΑΓΕΤ έτριβε τα χέρια της για αυτή την ανέλπιστη εξέλιξη.   Κερί στους άγιους της Εύβοιας θα πρέπει να ανάψει αν δεν άναψε.


Σήμερα η εταιρεία στέλνει μήνυμα σκλήρυνση της στάσης της. Οι σύμμαχοι των εργαζομένων αραιώνουν, ενώ από πολιτικούς δυνάστες του νομού που «μάχονταν» για την ανάπτυξη του νομού 30 και πλέον χρόνια αλλά στην πραγματικότητα  έγραψα την τροχιά παρακμής του νομού, πήρα την απάντηση « Δεν υπάρχει ελπίδα το εργοστάσιο έχει τελειώσει τεχνολογικά» και επομένως δεχτείτε την απόφαση . Οκ

Είναι αυτή η αλήθεια ; Βεβαίως όχι!! Είναι αλήθεια ότι μια εταιρεία που δεν πουλάει το προϊόν της κοιτά να μειώσει την παραγωγή της. Στην περίπτωση της ΑΓΕΤ κλείνει το εργοστάσιο μιας και η κατανάλωση του γκρι τσιμέντου έχει μειωθεί δραματικά. Ταυτόχρονα όμως η εταιρεία κρατάει επτά  με δέκα άτομα, γεγονός που θα της επιστρέψουν να κρατάει σε ισχύ της άδειες του εργοστασίου. 

Το εργοστάσιο θα περάσει σε μια περίοδο ύπνωσης. «Αύριο» που θα υπάρξει ανάκαμψη η εταιρεία θα επιστέψει. Θα επιστέψει με τον ελάχιστα δυνατό αριθμό εργαζομένων και με το ελάχιστα δυνατό μισθό που θα τους δίνει αυτή. Και τότε θα έχουν ξεχαστεί τα περί τεχνολογικής απαξίωσης του εργοστασίου, από τους διάδοχους του πολιτικού προσωπικού του νομού που ίδιοι οι κάτοικοι της Εύβοιας θα έχουν φροντίσει να τους έχουν παρών. 

Αμφιβάλει κανείς ;;

1 σχόλιο:

  1. ένα από τα καλύτερα άρθρα!!!
    Σε όποιον το έγραψε αξίζει ένα μπράβο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή