Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2010

ΓΙΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΜΠΙΣΤΕΥΘΟΥΜΕ ΤΟΥΣ «ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ»

Άρθρο του Δημήτρη Κατσούλη Δημάρχου Αυλώνος
Η 14η Νοέμβρη είναι η κρίσιμη στιγμή για τον τόπο μας. Είναι η καθοριστική μέρα για την ολοκλήρωση ενός μεγάλου αγώνα, του αγώνα για την δημιουργία του Δήμου Κύμης Αλιβερίου και του αγώνα για την αναπτυξιακή προοπτική της Βόρειας Καρυστίας.
Η ενδεχόμενη νίκη των εχθρών του Δήμου Κύμης Αλιβερίου υπονομεύει άμεσα και καθοριστικά την αναπτυξιακή προοπτική της Βόρειας Καρυστίας. Μας γυρίζει πίσω και ακόμη χειρότερα. 
Μας οδηγεί στην επικράτηση της αλαζονικής δημοτικής εξουσίας, της ψεύτικης βιτρίνας που κρύβει την ολέθρια εγκατάλειψη των χωριών μας, οδηγεί στην επιβίωση της αδιαφάνειας και του αυταρχισμού, πληγώνει την τοπική δημοκρατία και ανοίγει τον δρόμο για την ασυδοσία των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων που κρύβονται πίσω από τους εχθρούς του Δήμου Κύμης Αλιβερίου και τα οποία έχουν συγκεκριμένες βλέψεις σε βάρος της βιώσιμης τοπικής ανάπτυξης.

Η νίκη των υποστηρικτών και των αγωνιστών του Δήμου Κύμης Αλιβερίου δικαιώνει και σφραγίζει έναν μεγάλο αγώνα. Τον αγώνα για την δημιουργία και την λειτουργία αυτού του μεγάλου θεσμικού οχήματος για την ανάπτυξη της περιοχής. Δημιουργεί τις προϋποθέσεις για να λειτουργήσει ένας οργανωμένος Δήμος σε καθεστώς διαφάνειας και ανοικτής συμμετοχικής δημοκρατίας. Ένας Δήμος ικανός να συνεχίσει όσα έμειναν ανολοκλήρωτα και να διορθώσει όσα δεν έγιναν σωστά. Να ενώσει και να μην διχάσει, να διεκδικήσει ισομερώς όσα δικαιούνται οι δημοτικές του ενότητες και να συνεγείρει την πραγματική συμμετοχή των πολιτών στη διοίκηση χωρίς αποκλεισμούς, απειλές και εκβιασμούς, με συναίνεση και λογοδοσία.

Επαναλαμβάνω -ίσως κουραστικά- ότι ο Δήμος Κύμης Αλιβερίου υπήρξε προσωπική μου πολιτική επιλογή, είμαι ο πρώτος που τεκμηρίωσα την αναγκαιότητα της δημιουργίας του με επιχειρήματα και εν συνεχεία υποστηρίχθηκε από πολλούς συνδημότες, συμπολίτες και συναδέλφους μεταξύ των οποίων ο Δήμαρχος Κονιστρών Δ. Παπαναστασίου η αγωνιστική συμμετοχή του οποίου στην διεκδίκηση του μεγάλου Δήμου υπήρξε αποφασιστική και καθοριστική. Η υπόθεση αυτή δεν μπορεί να αφεθεί στα χέρια εκείνων που μας πολέμησαν, που πολέμησαν την ενότητα των τοπικών μας κοινωνιών και την ύπαρξη του Δήμου που σήμερα διεκδικούν να κατακτήσουν. Για μένα λοιπόν αυτός ο αγώνας υπήρξε και παραμένει μεγάλος, πολιτικός και προσωπικός. Ανεξάρτητα από τους σχεδιασμούς των διαφόρων «συστημάτων εξουσίας» που ίσως κατήγαγαν προσωρινές νίκες, ως ενεργός πολίτης και ιδεολογικά αυτοδιοικητικός εντάσσω την ανάδειξη, την προστασία και την εξέλιξη του Δήμου Κύμης Αλιβερίου στους σχεδιασμούς για την πολιτική και την κοινωνική δράση. Έχω δηλώσει ότι θα είμαι και θα παραμείνω παρών και το εννοώ. Όμως τίποτα δεν θα είναι πιο καθοριστικό για την εξέλιξη του Δήμου Κύμης Αλιβερίου από την νίκη των «Πολιτών της Αυτοδιοίκησης», την Κυριακή της 14ης Νοέμβρη 2010.

Σήμερα, μετά την ολοκλήρωση της καταμέτρησης των σταυρών προτίμησης, είναι σαφές ποιοι συνθέτουν την πλειοψηφία σε κάθε περίπτωση. Στην περίπτωση της Νίκης των εχθρών του Δήμου Κύμης Αλιβερίου τίποτα δεν αποτρέπει την συνεχίσει της αυταρχικής αλαζονείας του αρχηγού τους, αντίθετα αυτή θα επιδεινωθεί και θα επεκταθεί. Κανείς δεν μπορεί να αποτρέψει την απρόσκοπτη επέλαση των συμφερόντων που κινούνται ενάντια στην βιώσιμη ανάπτυξη, αδύναμοι άνθρωποι για δυνατές υποθέσεις.

Στην άλλη περίπτωση της Νίκης των αγωνιστών του Δήμου Κύμης Αλιβερίου βρίσκεις έμπειρους και γνώστες των προβλημάτων. Βρίσκεις ανθρώπους ικανούς να αντισταθούν και κυρίως να αποτρέψουν το ξεπούλημα του τόπου μας. Βρίσκεις μία ομάδα που μπορεί να λειτουργήσει συμμετοχικά και δημοκρατικά. Με πολλούς από αυτούς έχω συνεργαστεί. Σχεδόν όλοι με πολέμησαν στις περιφερειακές εκλογές, με πίκραναν, αλλά αυτό δεν προέχει τώρα. Αυτό που προέχει είναι ότι μπορώ να τους εμπιστευτώ στην διοίκηση του Δήμου Κύμης Αλιβερίου. Ανάμεσά τους υπάρχουν ικανοί και άφθαρτοι σύμβουλοι, κατάλληλοι για να αναλάβουν πρωταγωνιστικές αποστολές. Τους εμπιστεύομαι γιατί ξέρω ότι μπορούν να φέρουν άριστα σε πέρας το έργο της οργάνωσης και της λειτουργίας του νέου Δήμου. Τους εμπιστεύομαι γιατί ξέρω ότι δεν θα κλείσουν τις πόρτες στους πολίτες όλων των χωριών του Δήμου, τους εμπιστεύομαι γιατί ξέρω ότι θα δουλέψουν για το καλύτερο. Η εμπειρία, η γνώση και η αγωνιστικότητα του Παπαναστασίου ενισχύει αυτή την εμπιστοσύνη.

Είμαι αισιόδοξος ότι θα επικρατήσει η ορθή κρίση και αυτή επιβάλλει την εξέλιξη, την προστασία και την προοπτική του Δήμου Κύμης Αλιβερίου. Είμαι αισιόδοξος ότι οι «Πολίτες της Αυτοδιοίκησης» θα νικήσουν γιατί μόνο αυτή η νίκη, μετά τα αποτελέσματα της προηγούμενης Κυριακής, στις 14 Νοέμβρη 2010 αποτελεί την εγγύηση για το μέλλον των χωριών μας και του τόπου μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου