Πέμπτη 2 Αυγούστου 2012

Η Ελληνική Χαλυβουργία εκδικείται τους απεργούς εργάτες

Η εργοδοσία της Ελληνικής Χαλυβουργίας προχώρησε χτες, Τετάρτη 1 Αυγούστου, σε έξι τρομοκρατικές και εκδικητικές απολύσεις. Μάλιστα έχει την απαίτηση να μην καταβάλει αποζημίωση. Η εργοδοσία στράφηκε σε βάρος ενός μέλους του Σωματείου, δύο αναπληρωματικών μελών και τριών πρωτοπόρων στην απεργία εργατών, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Ριζοσπάστη.

Ο προφανής στόχος του Μάνεση είναι να πλήξει τη διοίκηση του Σωματείου και να επιβάλει καθεστώς τρομοκρατίας στο εργοστάσιο.

Και οι έξι εργάτες είναι αυτοί που συνελήφθησαν τα ξημερώματα της Παρασκευής 20 Ιουλίου, κατά τη διάρκεια της περιφρούρησης της απεργίας μπροστά στην πύλη από ασφαλίτες, όταν και τέθηκε σε εφαρμογή το σχέδιο άγριας κατασταλτικής επίθεσης σε βάρος των απεργών της Χαλυβουργίας από την κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ, η οποία επιστράτευσε εισαγγελείς και πολυάριθμες δυνάμεις της αστυνομίας που χρησιμοποίησαν βία, χημικά και συλλήψεις για να προσφέρουν υπηρεσίες στον βιομήχανο Μάνεση.

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, ο διευθύνων σύμβουλος και πρόεδρος του ΔΣ της Χαλυβουργίας, Ιωάννης Δ. Ηλιόπουλος, καθώς και πλήθος πρόθυμων απεργοσπαστών κατέθεσαν μηνύσεις εναντίον πολλών άλλων εργατών, οι οποίοι και τις παρέλαβαν από τα Αστυνομικά Τμήματα του Χαϊδαρίου και του Ασπροπύργου.

Η μηνυτήρια αναφορά ξεπερνά τις 200 σελίδες για τον καθένα! Αναφέρονται στις σελίδες αυτές μια σειρά αδικημάτων του Ποινικού Κώδικα για παράνομη βία, εξύβριση, απειλή...

Εκτός από τα εξώδικα και τις μηνυτήριες αναφορές δεν έλειψαν και οι λεκτικές προκλήσεις από πρώην απεργοσπάστες και διευθυντικά στελέχη. Δόθηκαν επίσης αυθαίρετες εντολές σε μέλη του ΔΣ του Σωματείου και εργάτες για ανάθεση καθηκόντων άσχετων με την ειδικότητά τους. 

Ο Μάνεσης με τη στήριξη που απολαμβάνει από τη συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ και τον υπουργό Εργασίας προσωπικά, προσπαθεί να μετατρέψει το εργοστάσιο από χώρο εργασίας σε στρατόπεδο συγκέντρωσης. 

Μην ξεχνάμε ότι ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, το προηγούμενο διάστημα, τόσο στις συνομιλίες του με το ΔΣ του Σωματείου όσο και δημοσίως, διαβεβαίωνε πως μόλις λήξει η απεργία δεν θα απολυθεί κανένας και θα ομαλοποιηθεί η κατάσταση. Ανάλογες διαβεβαιώσεις έδινε στους χαλυβουργούς και ο υπουργός Δικαιοσύνης, Αντώνης Ρουπακιώτης...

Μόνο που στην περίπτωση της Χαλυβουργίας νόμος είναι το δίκιο του... Μάνεση!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου