Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012

Τι θα πάρετε από την... Πυροσβεστική;

Δεν πρόκειται για κάποιο αστείο αλλά για τα σχέδια του υπουργείου Δημόσιας Τάξης για την πυροσβεστική.
Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα  "Πρώτο Θέμα" σε δημοσίευμά της, το αρμόδιο υπουργείο μελετά τη δημιουργία ενός... τιμοκατάλογου, ο οποίος θα αναφέρει ρητά ότι όποιος απολαμβάνει υπηρεσίες από το σώμα της πυροσβεστικής για ίδιον όφελος όπως ο απεγκλωβισμός από το ασανσέρ.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα το αρχηγείο της Πυροσβεστικής δηλώνει ότι δεν πρόκειται να χρεώνονται συμβάντα, όπως οι δασικές ή αστικές πυρκαγιές, ακραίες καταστάσεις λόγω καιρικών φαινομένων, όπως πλημμύρες ή φυσικές καταστροφές, αλλά στον κατάλογο θα περιλαμβάνονται συγκεκριμένες υπηρεσίες.
Ειδικότερα, προβλέπεται ότι στο μέλλον θα χρεώνονται:
* Οι επεμβάσεις σε ασανσέρ για τον απεγκλωβισμό ατόμων
* Η παροχή βοήθειας σε τροχαία ατυχήματα
Στην πρώτη περίπτωση, τα χρήματα θα εισπράττονται από τις εταιρίες που συντηρούν τους ανελκυστήρες ή τα ποσά θα περνούν στα κοινόχρηστα, ενώ στη δεύτερη περίπτωση, το αντίτιμο των υπηρεσιών θα καταβάλλεται από τις ασφαλιστικές εταιρίες.
Σύμφωνα με τα πλάνα του υπουργείου, συνεργεία της Πυροσβεστικής θα μεταβαίνουν στο σημείο που έχουν δεχτεί κλήση, όμως το κόστος των επιχειρήσεων θα επιβαρύνει τους συντηρητές ή τα κοινόχρηστα των πολυκατοικιών.
Υπό σκέψη είναι και η αμοιβή του 40% του συμβάντος, ακόμα και από τον καθαρισμό δρόμων...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου