Τρίτη 31 Ιουλίου 2012

ΟΧΙ στην κατάργηση του ΑΕΙ από το Δήμαρχο Λαμίας

O Δήμαρχος Λαμιέων Γιώργος Κοτρωνιάς, με αφορμή δημοσιεύματα για την κατάργηση διαφόρων Α.Ε.Ι. της χώρας και μεταξύ αυτών και του Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας απέστειλε στον Υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων, Πολιτισμού & Αθλητισμού  κ. Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο την παρακάτω επιστολή:

«Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,   Με αφορμή δημοσιεύματα για την κατάργηση διαφόρων Α.Ε.Ι. της χώρας και μεταξύ αυτών και του Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας θέλουμε να σας ενημερώσουμε, ότι παρά τις πολύχρονες προσπάθειες και την επιμονή των φορέων της Τοπικής Κοινωνίας για την δημιουργία νέων πρότυπων Σχολών στην έδρα του Πανεπιστημίου που βρίσκεται στην έδρα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στην Λαμία, για διάφορους λόγους, που δεν έχουν σχέση με την επιθυμία της Τοπικής Κοινωνίας μέχρι σήμερα, δεν δημιουργήθηκαν νέα Τμήματα, με αποτέλεσμα το Τμήμα Πληροφορικής με εφαρμογές στην Βιοϊατρική, αν και είναι ακαδημαϊκά επαρκές, πρωτότυπο και δραστήριο, να είναι μόνο του, ενώ  το Πανεπιστήμιο μας αποτελεί, το μοναδικό Ανώτατο ίδρυμα στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (μαζί με το Τμήμα Περιφερειακής Οικονομικής Ανάπτυξης της Λιβαδειάς).
Δυστυχώς, πολιτικές επιλογές αντίθετες με την άποψη των τοπικών φορέων δημιούργησαν μια εξακτίνωση του Πανεπιστημίου πριν αυτό ανδρωθεί στην έδρα του στη Λαμία.
Πάγια θέση μας είναι, ότι σε κάθε μια από τις δεκατρείς Περιφέρειες της χώρας πρέπει να υπάρχει Τ.Ε.Ι. και Πανεπιστήμιο. Άλλωστε, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας αδικήθηκε δύο φορές. Την πρώτη  φορά, με την απομάκρυνση  της Παιδαγωγικής Ακαδημίας Λαμίας και μια ακόμη φορά, αφού ήταν η τελευταία Περιφέρεια της χώρας στην οποία ιδρύθηκε Πανεπιστημιακό ίδρυμα.
Παρόλα αυτά, η περιοχή  απέδειξε ότι, μπορεί να στηρίξει την ανάπτυξη Πανεπιστημίου, η παρουσία του οποίου, έχει πολλαπλά οφέλη ανάπτυξης και πνευματικής ανάπτυξης για την κοινωνία.
Επειδή δεν διανοούμαστε, ότι η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας θα στερηθεί του Ανωτάτου αυτού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος αντίθετα,  αναμένουμε  την στήριξη του Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας και την αναβάθμισή του με την ίδρυση των νέων Τμημάτων του και την σταδιακή ανάπτυξη του ως ενός σύγχρονου και ανταγωνιστικού Πανεπιστημιακού Ιδρύματος ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου