Τρίτη 31 Ιουλίου 2012

Αναφορά του Συμεών Κεδίκογλου για το Ειρηνοδικείο Καρύστου στη νέα ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης


Σε συνέχεια των ενεργειών σχετικά με το Ειρηνοδικείο Καρύστου, ο Συμεών Κεδίκογλου καταθέτει στον νέο Υπουργό Δικαιοσύνης με αναφορά την επιστολή του Δικηγορικού Συλλόγου Χαλκίδας καθώς και του δημοτικού συμβουλίου Καρύστου, όπου παρουσιάζονται τα επιχειρήματα να μην καταργηθεί το Ειρηνοδικείο Καρύστου.

Η επιστολή του δικηγορικού συλλόγου αναφέρει για παράδειγμα ότι κατά μέσο όρο τα έτη 2007, 2008 και 2009 κατατέθηκαν περισσότερες από 110 αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων και αγωγές και εκδόθηκαν πάνω από 70 πολιτικές αποφάσεις, 250 αποφάσεις πταισμάτων, 700 αποφάσεις μονομελούς πλημμελειοδικείου, ενώ παράλληλα διενεργούνται προανακρίσεις και εκδίδονται διαταγές πληρωμής. Η δε χιλιομετρική απόσταση από Κάρυστο έως Αλιβέρι είναι τουλάχιστον 80 χλμ. και έως την Κύμη 110 χλμ.
Ο βουλευτής σημειώνει επίσης στην αναφορά του προς το Υπουργείο την ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Καρύστου να διαθέσει ο Δήμος κατάλληλο κτίριο για την στέγαση του Ειρηνοδικείου, ώστε να περιοριστούν όσο είναι δυνατόν οι δαπάνες του.
Η αναφορά του βουλευτή έρχεται σε συνέχεια αναφορών που είχε καταθέσει αλλά και συναντήσεων με την προηγούμενη ηγεσία του Υπουργείου, η οποία είχε ενημερώσει ότι η όποια απόφαση θα ληφθεί από τη νέα κυβέρνηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου