Πέμπτη 2 Αυγούστου 2012

Ανακοίνωση της ΠΑΣΚ με αφορμή τη νέα αναβολή της συνάντησης του Υπουργού με το Δ.Σ. της Ο.Λ.Μ.Ε.


Η πρώτη συνάντηση του κ. Αρβανιτόπουλου με το Δ.Σ. της Ο.Λ.Μ.Ε. ήταν προγραμματισμένη για την Πέμπτη 24 Ιουλίου, αλλά αναβλήθηκε γιατί συνέπεσε με την εκλογή του Γραμματέα Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ.

Η δεύτερη ορίστηκε για την Τρίτη 31 Ιουλίου, ώρα 12:30. Στη συνέχεια ο Υπουργός ζήτησε να γίνει στις 10:00.  Επειδή όμως αυτό δεν εξυπηρετούσε ένα μέλος του Δ.Σ., το  ραντεβού κλείστηκε, εν αγνοία των μελών της Π.Α.Σ.Κ., για την Πέμπτη 2 Αυγούστου!
Το γεγονός αυτό είναι βέβαια αποκαλυπτικό της νοοτροπίας κάποιων παρατάξεων, που δυσκολεύονται να αντιληφθούν ότι όλα τα μέλη είναι ισότιμα και ότι στις συναντήσεις αυτού του είδους δεν επιτρέπεται να είναι παρόντα μόνο τα 4 από τα 11 μέλη του Δ.Σ. της Ο.Λ.Μ.Ε.
Είναι όμως εξίσου αποκαλυπτικό και για τον τρόπο με τον οποίο χειρίζεται τα διάφορα ζητήματα η νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου.
Σε μια περίοδο που θα έπρεπε να προετοιμάζεται, με πυρετώδεις ρυθμούς, η έναρξη του νέου σχολικού έτους, στο Υπουργείο Παιδείας επικρατεί πλήρης ακινησία.
Χρονοδιάγραμμα δεν φαίνεται να υπάρχει ή αν υπάρχει δεν τηρείται. Θέματα που θα έπρεπε να έχουν διεκπεραιωθεί εδώ και πολλές εβδομάδες αναβάλλονται συνεχώς. Οι αποσπάσεις από ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΔΕ καθυστερούν αδικαιολόγητα.
Ομόφωνες προτάσεις  των υπηρεσιακών συμβουλίων δεν εκτελούνται, εν μέρει ή στο σύνολό τους, ενώ τα προς υπογραφή έγγραφα στοιβάζονται στα υπουργικά γραφεία. Πρόκειται άραγε για άγνοια των θεμάτων, για ανικανότητα, για υπεροψία ή για ανευθυνότητα των υπευθύνων;  Ελπίζουμε και ευχόμαστε να μην ισχύει τίποτε από αυτά. Γιατί τα προβλήματα είναι πολλά και δε μπορούν να περιμένουν.
Τέλος, δημιουργεί ερωτηματικά για τις προθέσεις του Υπουργού το γεγονός ότι στο νομοσχέδιο που συζητείται στη Βουλή για τις αλλαγές στο νόμο για τα ΑΕΙ δεν προβλέπεται παράταση της προθεσμίας για την έκδοση του Π.Δ. σχετικά με τα όργανα, τη διαδικασία και τα κριτήρια αξιολόγησης των εκπαιδευτικών και την σύνδεσή της με το μισθολόγιο, παρά το γεγονός ότι η προθεσμία λήγει στις 14 Αυγούστου.
  Η Εκτελεστική Γραμματεία
της Π.Α.Σ.Κ. Καθηγητών Δ.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου