Πέμπτη 2 Αυγούστου 2012

Σχετικά με τις αποσπάσεις των κλάδων ΠΕ06, ΠΕ11 και ΠΕ16


Είναι γνωστό συνάδελφοι των κλάδων ΠΕ06, ΠΕ11 και ΠΕ16 είναι διορισμένοι τόσο στην πρωτοβάθμια όσο και στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Είναι επίσης γνωστό ότι, τα τελευταία κυρίως χρόνια, γίνονται αθρόες αποσπάσεις από τη δευτεροβάθμια, προκειμένου να καλυφθούν λειτουργικά κενά της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στους κλάδους αυτούς.

Ως εδώ τα πράγματα φαίνονται λογικά. Το παράλογο είναι ότι η διαδικασία για τις αποσπάσεις αυτές δε γίνεται ενιαία. Κάθε Υπηρεσιακό Συμβούλιο αποφασίζει για τους  εκπαιδευτικούς που υπάγονται σε αυτό.
Το αποτέλεσμα φαίνεται καθαρά στο παρακάτω απόσπασμα από καταγγελία συναδέλφου: «Την περσινή χρονιά αντικαθιστούσα έχοντας 47,5 μόρια πρωτοβάθμιο συνάδελφο που έφυγε με απόσπαση από τον Νομό με  5,5 μόρια χωρίς να ανήκει σε ειδική κατηγορία. Αναρωτιέμαι: Διορίστηκα στην δευτεροβάθμια το 2005,  κάθε χρόνο από τότε  διατίθεμαι στην πρωτοβάθμια και μόνο όταν έρθει η ώρα της απόσπασης ξανα-μεταμορφώνομαι σε δευτεροβάθμια και δεν μπορώ να αποσπαστώ, έχοντας τρία παιδιά και συνυπηρέτηση. Ποια είναι επιτέλους η ταυτότητά μας; Ζητάμε εμείς που στην αίτηση δεχτήκαμε να αποσπασθούμε και σε σχολεία της πρωτοβάθμιας να επιλεγούμε συγχρόνως με τους συναδέλφους της πρωτοβάθμιας με βάση τα μόρια που ο καθένας διαθέτει.»
Δεν έχω να προσθέσω τίποτε άλλο. Η καταγγελία του συναδέλφου τα έχει όλα. Και το πρόβλημα και την πρόταση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου