Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012

Ακατάλληλες και οι επικίνδυνες παραλίες της Αυλίδας και του Δήλεσι, σύμφωνα με επώνυμο site.

Μόνο στο http: //eviapost.blogspot.gr


Οι πεντακάθαρες, οι ακατάλληλες και οι επικίνδυνες παραλίες της Αττικής με ένα κλικ, είναι το σύνθημα του νέου ιστότοπου.
Ο νέος ιστότοπος δημιουργήθηκε και "βάζει" σε μπελάδες τους παράγοντες του Δήμου Χαλκίδας καθότι "δίνει" ακατάλληλες για μπάνιο τις ακτές της Αυλίδας και στο Δήλεσι. Το ερώτημα που τίθεται είναι, γιατί οι αρμόδιοι Δήμος ή Περιφέρεια δεν ενημερώνουν τους κατοίκους αν ισχύουν οι μετρήσεις αυτές.
Ποιο αναλυτικά για τον ιστότοπο και πως παρουσιάζει τις ακτές της Αυλίδας.


Αντί να πηγαίνουν οι κάτοικοι της Αττικής  στην παραλία ψάχνοντας τη Γαλάζια Σημαία, μπορούν πλέον από τον καναπέ σας με ένα κλικ να βρίσκουν  το κατάλληλο μέρος να κάνετε τις βουτιές σας, χάρη στη νέα ιστοσελίδα cleanbeaches.gr.
 
Στην ιστοσελίδα αυτή  που δημιούργησε ο Γιώργος Εγγλέζος και η οποία είναι η πρώτη στην Ελλάδα που προσφέρει τη συγκεκριμένη υπηρεσία, απεικονίζονται οι καθαρές και οι ακατάλληλες παραλίες της Αττικής, με στόχο όχι μόνο να βοηθηθεί ο πολίτης στην εύρεση καθαρής και ασφαλούς για την υγεία παραλίας, αλλά και να ευαισθητοποιηθεί σε θέματα ρύπανσης.
Οι μετρήσεις προέρχονται από έρευνα που διεξήγαγε το Πανελλήνιο Κέντρο Οικολογικών Ερευνών (ΠΑ.Κ.Ο.Ε.) τον Μάιο του 2012, σε διάφορες παραλίες, και με τη βοήθεια των χαρτών της έρευνας, έγινε απεικόνιση των σημείων λήψης πάνω στον ηλεκτρονικό χάρτη.

Αυτός λοιπόν  ο ιστότοπος βγάζει τις ακτές της Εύβοιας στο γεωγραφικό τμήμα της στην Στερεά και συγκεκριμένα όλες τις ακτές της Αυλίδας και του Δήλεσι ακατάλληλες και επικίνδυνες για μπάνιο.


Χαρακτηριστικά για τις περιοχές αυτές δίνει:

Η παραλία στην περιοχή ΦΑΡΟΣ ΤΕΡΜΑ είναι Ακατάλληλη

Στην παραλία βρέθηκε υψηλός αριθμός από εντερόκοκκους (150 ανά 100ml νερού, με όριο 100). Οι εντερόκοκκοι έχουν την ιδιότητα να προσκολλώνται στις καρδιακές βαλβίδες και να προκαλούν ενδοκαρδίτιδα. Επίσης, προκαλούν ουρολοιμώξεις, βακτηριαιμία, ενδοκοιλιακές και πυελικές λοιμώξεις και σπανιότερα μηνιγγίτιδα, λοιμώξεις τραυμάτων, εγκαυμάτων και νεογνική σήψη.
Κολοβακτηρίδια:105 με όριο 250
Εντερόκοκκος:150 με όριο 100

Η παραλία στην περιοχή ΑΥΛΙΔΑ ΑΡΧΗ ΠΑΡΑΛΙΑΣ είναι Ακατάλληλη

Στην παραλία βρέθηκε υψηλός αριθμός από εντερόκοκκους (176 ανά 100ml νερού, με όριο 100). Οι εντερόκοκκοι έχουν την ιδιότητα να προσκολλώνται στις καρδιακές βαλβίδες και να προκαλούν ενδοκαρδίτιδα. Επίσης, προκαλούν ουρολοιμώξεις, βακτηριαιμία, ενδοκοιλιακές και πυελικές λοιμώξεις και σπανιότερα μηνιγγίτιδα, λοιμώξεις τραυμάτων, εγκαυμάτων και νεογνική σήψη.
Κολοβακτηρίδια:112 με όριο 250
Εντερόκοκκος:176 με όριο 100

Ενημερώστε τους φίλους σας για αυτή την παραλία:

Η παραλία στην περιοχή ΑΥΛΙΔΑ 200μ ΜΕΤΑ είναι Ακατάλληλη

Στην παραλία βρέθηκε υψηλός αριθμός από εντερόκοκκους (194 ανά 100ml νερού, με όριο 100). Οι εντερόκοκκοι έχουν την ιδιότητα να προσκολλώνται στις καρδιακές βαλβίδες και να προκαλούν ενδοκαρδίτιδα. Επίσης, προκαλούν ουρολοιμώξεις, βακτηριαιμία, ενδοκοιλιακές και πυελικές λοιμώξεις και σπανιότερα μηνιγγίτιδα, λοιμώξεις τραυμάτων, εγκαυμάτων και νεογνική σήψη.
Κολοβακτηρίδια:70 με όριο 250
Εντερόκοκκος:194 με όριο 100

Ενημερώστε τους φίλους σας για αυτή την παραλία:


Η παραλία στην περιοχή ΑΥΛΙΔΑ ΤΕΡΜΑ ΠΑΡΑΛΙΑΣ είναι Ακατάλληλη

Στην παραλία βρέθηκε υψηλός αριθμός από εντερόκοκκους (140 ανά 100ml νερού, με όριο 100). Οι εντερόκοκκοι έχουν την ιδιότητα να προσκολλώνται στις καρδιακές βαλβίδες και να προκαλούν ενδοκαρδίτιδα. Επίσης, προκαλούν ουρολοιμώξεις, βακτηριαιμία, ενδοκοιλιακές και πυελικές λοιμώξεις και σπανιότερα μηνιγγίτιδα, λοιμώξεις τραυμάτων, εγκαυμάτων και νεογνική σήψη.
Κολοβακτηρίδια:79 με όριο 250
Εντερόκοκκος:140 με όριο 100

Ενημερώστε τους φίλους σας για αυτή την παραλία:

Η παραλία στην περιοχή ΔΗΛΕΣΙ ΜΕΤΑ ΤΗ ΜΑΡΙΝΑ είναι Επικίνδυνη

Στην παραλία βρέθηκε υψηλός αριθμός από εντερόκοκκους (202 ανά 100ml νερού, με όριο 100). Οι εντερόκοκκοι έχουν την ιδιότητα να προσκολλώνται στις καρδιακές βαλβίδες και να προκαλούν ενδοκαρδίτιδα. Επίσης, προκαλούν ουρολοιμώξεις, βακτηριαιμία, ενδοκοιλιακές και πυελικές λοιμώξεις και σπανιότερα μηνιγγίτιδα, λοιμώξεις τραυμάτων, εγκαυμάτων και νεογνική σήψη.

Κολοβακτηρίδια:136 με όριο 250
Εντερόκοκκος:202 με όριο 100

Ενημερώστε τους φίλους σας για αυτή την παραλία:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου