Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012

Ολοταχώς;;; για διαγραφή ο Νικολόπουλος

Αναστάτωση επικρατεί από το πρωί στα γραφεία της ΝΔ μετά την επιστολή του παραιτηθέντος υφυπουργού Εργασίας, Νίκου Νικολόπουλου, στην εφημερίδα Δημοκρατία.
«Τι νόημα έχει να εκλέγεται μια κυβέρνηση και να καταρρέει την επομένη εφαρμόζοντας μια πολιτική που ισοδυναμεί με απασφάλιση χειροβομβίδας...» αναρωτιέται, προκαλώντας την αντίδραση του Μεγάρου Μαξίμου.
Τακτική που τον έχει φέρει σε ρήξη με την ηγεσία της ΝΔ και δείχνει διατεθειμένος να εμμείνει ο βουλευτής και τέως υφυπουργός Εργασίας Νίκος Νικολόπουλος. 

Στην ΝΔ εκτιμούν, σύμφωνα με πληροφορίες μας,  ότι ο Ν. Νικολόπουλος είναι αποφασισμένος να ενταχθεί στο κόμμα του Π. Καμμένου.

 Επί της ουσίας, όμως, με όσα γράφει ρίχνει το γάντι προς την κυβέρνηση και «προετοιμάζει» το έδαφος για τη διαγραφή του.

Ο κ. Νικολόπουλος εξακολουθεί να θεωρεί ότι ορθώς παραιτήθηκε. Αφήνοντας επίσης να εννοηθεί ότι υπάρχει ανακολουθία, σημειώνει ότι «επιβάλλεται να τηρηθούν οι προγραμματικές συμφωνίες των τριών» και να βρεθούν «οδοί διαφυγής από την καταστροφική πολιτική του Μνημονίου».   
Ενώ σήμερα  μιλώντας στον Real Fm 97,8, ο Νίκος Νικολόπουλος είπε: «Ένα κόμμα δημοκρατικό έχει υποχρέωση όχι απλώς να σημάνει συναγερμό και να πει ότι θα σταθούμε μπροστά στις ευθύνες μας, αλλά χρειάζεται να πάρει τη γενναία πολιτική απόφαση να πει τι είναι αυτό που άλλαξε και μας αναγκάζει να αλλάξουμε ρότα». 
Ενώ ήταν σκληρός για το τι εξειπειρετεί η "πώληση" της ΑΤΕ και οι δηλώσεις του ήταν στο ίδιο πνεύμα με εκείνες του Σ. Τσιτουρίδη χθες για την ΑΤΕ.  
 Έκανε λόγο για αλλαγές στην πολιτική της κυβέρνησης σε σχέση με αυτά που προεκλογικά έλεγε η ΝΔ και αναρωτήθηκε: «Είχαμε πει ότι δεν θα έχουμε άλλες μειώσεις μισθών και συντάξεων. Αυτό σήμερα λέμε;».  

Επίσης, ο βουλευτής της ΝΔ αναφέρθηκε και στα δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι προκαλεί με τη στάση του τη διαγραφή του από το κόμμα. Τόνισε πως στη Γερμανία 27 βουλευτές της Άνγκελα Μέρκελ καταψήφισαν τη δανειακή σύμβαση με την Ελλάδα: «Διέγραψε κανέναν η κ. Μέρκελ;» αναρωτήθηκε και τόνισε ότι ένα κόμμα πρέπει να έχει σαφή ιδεολογία και προσανατολισμό και να είναι δημοκρατικό.
   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου