Τετάρτη 1 Αυγούστου 2012

Αναπτυξιακές της Στερεάς είναι "μούφες"....

Εταιρείες "Μούφες" χαρακτηρίζει τις αναπτυξιακές εταιρείες της Περιφέρειας, σε αναλυτικό Ρεπορτάζ  η εφημερίδα της  Λαμίας "ΗΜΕΡΑ". Η εφημερίδα αναφέρει ότι λειτουργούν παράνομα και ότι έπρεπε να έχουν κλείσει από 1/1/2011 σύμφωνα με το νόμο....3463/06 και να έχουν μπει εκκαθαριστές. Καταλογίζει δε, ευθύνες στην πολιτική ηγεσία της περιφέρειας Περιφερειάρχη και Αντιπερειάρχες που δεν προσάρμοσαν τα καταστατικά τους. Αναλυτικά η "ΗΜΕΡΑ" αναφέρει..

Ως αυτοδίκαια συνέπεια της εφαρμογής του νόμου θεωρεί ο νομοθέτης την μη προσαρμογή του καταστατικού των ΑΕ της Περιφέρειας. Η Ευβοϊκή, η Βοιωτική, η Φωκική, η Ευρυτανία και η Χιονοδρομικό έπρεπε να έχουν κλείσει από 1/1/2011 καθώς ποτέ δεν προσάρμοσαν το καταστατικό, ποτέ δεν έγιναν αναπτυξιακές και παράνομα αλλά και με πλάτες έκαναν συμβάσεις, διαχειρίζονταν προγράμματα, είχαν αξιώσεις σε προγραμματικές συμβάσεις. Τώρα έσπασε το απόστημα. Τι  αποκαλύπτει η έρευνα της “Η” και τι καταθέτει με υπόμνημά του ο Περικλής Καραΐσκος.

ΓΙΑ ΤΗΝ Ευβοϊκή Αναπτυξιακή: Καμάρι η συγκεκριμένη εταιρεία για τον πρόεδρό της και αντιπεριφερειάρχη κ. Μπουραντά.

Μια εταιρεία που μέσα στο 2011 παράνομα της εγκρίθηκε μια προγραμματική σύμβαση. Τώρα επιχειρούσε τη δεύτερη. Πολλές αναπροσαρμογές των καταστατικών έχει κάνει η συγκεκριμένη εταιρεία, όμως ποτέ δεν προσάρμοσε το καταστατικό της στις διατάξεις της συγκεκριμένης νομοθεσίας.
Μέσα στους σκοπούς της προβλέπονται τα πάντα, ακόμη και ο μεγαλοϊδεατισμός για την ίδρυση ραδιοφωνικού και τηλεοπτικού σταθμού. Σε ότι αφορά τα αποτελέσματα χρήσης κινείται θετικά παρουσιάζοντας κέρδη από 1000 έως 5000 ευρώ κάθε χρόνο με ένα μετοχικό κεφάλαιο 500.000 €.
Η συγκεκριμένη εταιρεία προϋπήρχε της εφαρμογής του νόμου 3463/06 και όφειλε να προσαρμόσει το καταστατικό της στις νέες διατάξεις μέχρι 31/12/2010. Δεν το έκανε όμως με αποτέλεσμα υποχρεωτικά πλέον να οφείλει να βάλει λουκέτο αφού απομένει μόνο η διαπιστωτική πράξη της διοίκησης της εταιρείας. Την προσαρμογή βέβαια του καταστατικού της όφειλε να την έχει κάνει κατά προτεραιότητα, γιατί εκεί μετέχουν και Δήμοι. Προκαλεί απορίες το γεγονός γιατί οι υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης στη Χαλκίδα δεν εντόπισαν τη συμμετοχή των Δήμων όταν αυτά τα ζητήματα περνούσαν από ψιλό κόσκινο.
Η συγκεκριμένη εταιρεία εκτός από την προγραμματική σύμβαση που της εγκρίθηκε το 2011 διαχειρίζεται και leader αλλά κανείς δεν ασχολήθηκε με τη νομιμότητα ύπαρξης της συγκεκριμένης εταιρείας. Τώρα που η αντιπαράθεση κορυφώθηκε για τις αναπτυξιακές έρχονται στο προσκήνιο συγκλονιστικά στοιχεία και πλέον οι προβλέψεις της νομοθεσίας είναι καθοριστικές.
Όχι μόνον δεν υπάρχει Αναπτυξιακή στην Εύβοια, όχι μόνο δεν μπορεί να μετέχει σε προγραμματικές συμβάσεις αλλά και αυτή που υπάρχει έπρεπε να έχει οδηγηθεί σε λύση από 1/1/2011 και μέχρι σήμερα λειτουργεί παράνομα με την ανοχή των αρμοδίων αρχών.
ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου