Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

Καθοριστική συνάντηση Παπανδρέου - Βενιζέλου για τα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ

Αναμένεται να ανοίξουν τα χαρτιά τους
Να ξεκαθαρίσει η εικόνα στο εσωκομματικό τοπίο του ΠΑΣΟΚ αναμένεται από την συνάντηση που θα έχουν ο Γ.Παπανδρέου με τον Ευ.Βενιζέλο το απόγευμα της Τετάρτης.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ φέρεται ενοχλημένος από την παρατεινόμενη εκλογολογία, που έχει αναπτυχθεί στο εσωτερικό του κόμματος, και αναμένεται να δώσει ένα στίγμα των προθέσεών του.
Αν και δεν έχει γίνει γνωστό με με ποιά ατζέντα θα προσέλθει στη συνάντηση με τον κ. Βενιζέλο, σύμφωνα με Το Βήμα, φαίνεται ότι έχει λάβει κάποιες αποφάσεις για τις επόμενες κινήσεις του. Ενδεικτικό είναι ότι εκτός του τετ-α-τετ με τον κ. Βενιζέλο, προγραμμάτισε σύγκληση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, στο οποίο θα προεδρεύσει, στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος και υπουργός Οικονομικών επιθυμεί να ξεκαθαρίσει η κατάσταση, προκειμένου να οργανώσει τα επόμενα βήματά του.

Ο κ. Βενιζέλος διαπιστώνει ότι δίνει έναν άνισο αγώνα έναντι των άλλων διεκδικητών της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ, καθώς εκείνος είναι πλήρους απασχόλησης υπουργός στο πιο κρίσιμο υπουργείο.

Εξ ου και η θέση που διατύπωσε ότι είναι εξουθενωμένος εξαιτίας της μεγάλης πίεσης, καθώς και ότι τα όποια νέα μέτρα δεν θα ληφθούν μετά από δική του απόφαση, αλλά είτε με συναίνεση από όλα τα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση, είτε μετά από νωπή λαϊκή εντολή.

Ωστόσο, δεν περνούν απαρατήρητα τα «βέλη» που εξαπολύει η τρόικα του ΠΑΣΟΚ. Κατά τη συνάντηση που είχαν χθες, Τρίτη, ο Ανδρέας Λοβέρδος, η Αννα Διαμαντοπούλου και ο Γιάννης Ραγκούσης, συμφώνησαν να τηρήσουν κοινή στάση έναντι των σεναρίων για τις εσωκομματικές εξελίξεις, ενώ τάσσονται κατά της άμεσης προσφυγής στις κάλπες.

Τις απόψεις αυτές έχει, άλλωστε, διατυπώσει σε συνεντεύξεις της η υπουργός Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου, λέγοντας ότι η κυβέρνηση Παπαδήμου πρέπει να έχει άνεση χρόνου και πως ο πρωθυπουργός θα πρέπει να μπορεί να προχωρήσει σε ανασχηματισμό.

Ουσιαστικά η κ. Διαμαντοπούλου μίλησε για μια κυβέρνηση τύπου Μόντι, με τεχνοκράτες ή εξωκοινοβουλευτικούς, μια θέση που δεν μπορεί να ερμηνευθεί ξεκομμένη από το πλαίσιο των εσωκομματικών διεργασιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου