Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

Ποιά είναι τα 31 νέα μέλη του Επιμελητηρίου


Με 17 έδρες, ο Συνδυασμός του Π. Σίμωση πέτυχε την αυτοδυναμία στο Επιμελητήριο της Εύβοιας, παρά τα αρχικά προγνωστικά που υπήρξαν κατά την προεκλογική περίοδο ως προς την μη κατάκτηση της αυτοδυναμίας.
Τα αίτια της αυτοδυναμίας πολλά ο μακρύς κατάλογος των 200 υποψηφίων και η εμπειρία τους  να κάνουν εκλογές.
Η μαεστρία να συσπειρώσει τα ορφανά του ΠΑΣΟΚ- με την καλή έννοια- τα οποία αντιτάχθηκαν στις επιλογές του τοπικού ΠΑΣΟΚ, η «ποιότητα» του προεκλογικού αγώνα που έκανε ο συνδυασμός του Χρ. Κούτα, καθώς και η πολιτική συγκυρία είναι οι κύριες αιτίες της αυτοδυναμίας του συνδυασμού.
 Ο Γιάννης Λιονάκης, έβγαλε 10 έδρες συνολικά και αναδείχθηκε δεύτερη δύναμη μέσα στο Επιμελητήριο. Αν και υπήρχε η αισιοδοξία της νίκης η πραγματική μάχη δόθηκε να μην υπάρξει αυτοδυναμία υπέρ του απερχόμενου προέδρου.
Όσο για το Χρήστο Κούτα, οι 3 έδρες του εκλογικού αποτελέσματος στέρησαν από τον συνδυασμό να πιάσει τον στόχο του για ρυθμιστεί τον εκλογών, ενώ χρίζουν μεγάλης ανάλυσης. Θα πρέπει να μετρηθούν μεταβλητές όπως οι χειρισμοί του εκλογικού αγώνα, η στήριξη από το τοπικό ΠΑΣΟΚ και πλήθος άλλων παραγόντων.
Η διακριτική παρουσία του Συνδυασμού του κ. Μακρή που στηρίχτηκε απο το ΚΚΕ, του έδωσε μια έδρα στη νέα Διοίκηση του Επιμελητηρίου.

Αναλυτικά η κατανομή εδρών ανά Συνδυασμό έχει ως εξής: 

2           1. Συνδυασμός Παναγιώτη Σίμωση 17 έδρες
Εμπορικό 6, Μεταποίησης 5, Υπηρεσιών 5, Τουριστικό 1

Εκλέγονται:  Σίμωσης, Παύλου, Μπαρούτας, Μάλλιαρης, Φωκίτης, Αγιοστρατίτη, Σταθόπουλος, Κούκουζας, Λαλανίτης, Κόλλια, Αίσωπος, Γούδας, Γεροντίτης, Βαρελάς, Καρκαλής, Καραμπέτσου, Φρουδαράκης.
2
           2.  Συνδυασμός  του Γιάννη Λιονάκη:  10 έδρες σύνολο
Εμπορικό 4, Μεταποίησης 3, Υπηρεσιών 2, Τουριστικό 1

Εκλέγονται: Λιονάκης, Γεωργαλάς, Σεπετή, Μαντάς, Μαραγκός, Κουτσαύτης, Αθανασίου, Μώρος, Ρόγκα, Μάρκου.

3. Συνδυασμός του Χρήστου Κούτας 3 έδρες
Εμπορικό 2 , Μεταποίησης 1
Εκλέγονται: Κούτας, Κολούτσου, Ταρνανάς

4. Συνδυασμός του Π. .Μακρής 1 έδρα στο Υπηρεσιών


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου