Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

Εκλογές Επιμελητηρίου : Αυτοί ηττήθηκαν ....


Χωρίς αμφιβολία οι εκλογές στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο είχα ένα χαρακτηριστικό την «μη έκπληξη».  Ακόμη και αυτοί που περίμενα ότι θα ηττηθούν,  πίστευα ότι η θεά τύχη θα τους επιφύλασσε τον ρόλο του ρυθμιστή για την μετά τις εκλογές εποχή.
Δυστυχώς όμως για αυτούς η επαγγελματική τάξη τους επιφύλασσε την τρίτη θέση, παράλληλα χάρισε την αυτοδυναμία στο συνδυασμό του Π. Σίμωση.  Στέλνοντας τους να κάνουν τον απολογισμό της πολύχρονης δράσης τους και να βγάλουν τα αναγκαία συμπεράσματα για την στρατηγική που ακολούθησαν απέναντι σε συναδέλφους τους που σε πολλές περιπτώσεις πολιτικά  ανήκαν  στο ίδιο κόμμα.
Το εκλογικό αποτέλεσμα των εκλογών στο Επιμελητήριο της Εύβοιας πρέπει να προβληματίσει όχι την ΝΕ Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ Ευβοίας,  γιατί αυτή έχει πολιτικά ηττηθεί σε όλες τις τοπικές εκλογές στο νομό,  όπως  Δημοτικές συλλόγους κ.α και τώρα στο Επιμελητήριο. 

Φάνηκε αδύναμη να συσπειρώσει τον πολιτικό χώρο των επαγγελματιών, θα έλεγε κανείς ότι έκανε ακριβώς ότι ήταν δυνατό να διασπάσει τις πολιτικές δυνάμεις του χώρου αυτού. Αντί να συσπειρώσει πρώτα τον πολιτικό χώρο της και στην συνέχεια να φέρει και άλλες ανεξάρτητες υγιές επιχειρηματικές δυνάμεις που τόσο έχει ανάγκη ο νομός, έδρασε ακριβώς στην αντίθετη κατεύθυνση. Συσπειρώθηκε  πίσω από άτομα τα οποία το μόνο που είχα να υποσχεθούν ήταν το πολιτικό μέλλον του Γραμματέα της.  

Το βασικό ερώτημα είναι αν η κεντρική ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, όταν αυτή υπάρξει και επιθυμήσει να ασχοληθεί με τα πραγματικά προβλήματα της επιχειρηματικής τάξης θα θελήσει να διαλύσει τέτοια φαινόμενα. 

Η Τρόικα του ΠΑΣΟΚ Ευβοίας, που σχεδίασε  τις εκλογές στο Επιμελητήριο της Εύβοιας κ.κ. Αυλωνίτης Μ. Κολούτσου και Αρμόνης αποδείχθηκαν ανεπαρκής χωρίς καμιά πολιτική παρέμβαση στην επιχειρηματική τάξη της Εύβοιας. 

Αυτό τεκμηριώνεται από τους ψήφους που πήραν οι κκ. Κολούτσου και Αρμόνης . Ψήφοι που καταδεικνύουν ότι δεν υπάρχει καμιά παρέμβαση τους στους επαγγελματίες και θα περίμενε κάποιος την αναχώρηση τους από τα κοινά της επιχειρηματικής τάξης του νομού. 

Δεν μπορείς κάποιος, να πολιτεύεται σήμερα με γνώμονα την διάλυση του πολιτικού χώρου και το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι η στενή επιχειρηματική επιβίωση του . Δεν μπορείς να διακηρύσσεις την στήριξη των μικρών επιχειρήσεων και να μιλάς για πολυκαταστήματα στην Αβάντων. 
Δεν μπορείς να προβάλεις ως λύση στα καυτά θέματα του κλάδου, τις γνωριμίες  και τις προσβάσεις που έχεις με την Περιφέρεια. 

Από την άλλη πλευρά δεν μπορεί η ΝΔ να ισχυρισθεί ότι ήταν νίκη της. Μια τέτοια προσέγγιση από την πλευρά της θα αποδείξει πόσο δεν έχει αλλάξει πόσο δεν έχει αντιληφθεί  ότι η κοινωνία προχωράει μπροστά από αυτούς.

Σημ του EVIAPOST Το άρθρο αυτό στάλθηκε στο eviapost από υποψήφιο στον συνδυασμό του Π. Σίμωση και από ότι μπορούμε να γνωρίζουμε στο παρελθόν ήταν στον πολιτικό χώρο του ΠΑΣΟΚ. 
To δημοσιεύουμε καθότι είναι πολιτικό και θα δημοσιεύουμε κάθε πολιτική άποψη.

3 σχόλια:

  1. as prosexe o koytas se poioys stirixtike. den ixere den rotage? oyte zografistoys den hthelan na blepoyn thn koloytsoy ton armoni kai ton ayloniti stin evia. den ftaiei to pasok alla oi idioi san atoma. giati h agiostratiti pasok den einai? einai agapiti omos!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. βλέπω Λαζόπουλο και διαβάζω eviapost κακό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή