Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

Άτεκνος με ... 19 παιδιά έπαιρνε επιδόματα !!!

Απίστευτο και όμως Ελληνικό, "μαιμού πολύτεκνος" αστυνομικός συνελήφθη επειδή δήλωνε πως είχε 19 ναι καλά διαβάσατε 19 παιδιά ενώ δεν είχε ούτε ένα !!!
Και όπως είναι φυσικό (για την Ελλάδα όπως την έκαναν) ο 54χρονος ότι έκανε το έκανε για να εισπράττει κάθε μήνα επιδόματα αρκετών χιλιάδων ευρώ. 
Όπως έγινε γνωστό ο αστυνομικός που υπηρετούσε στο Αστυνομικό Τμήμα Ομονοίας από το 1996 μέχρι σήμερα που αποκαλύφθηκε η απάτη του εισέπραξε τουλάχιστον 155.000 ευρώ από το κράτος με "μαιμού" παραστατικά που ο ίδιος είχε καταθέσει στις αρμόδιες υπηρεσίες.


Να τα πάρουμε όμως από την αρχή. Ο 54χρονος το 1996 δήλωσε στο δημόσιο πως είναι πολύτεκνος με 4 παιδιά. Κάθε χρόνο στο λογαριασμό πρόσθετε και από ένα μέχρι και σήμερα που οι αρμόδιες υπηρεσίες γνώριζαν πως έχει 19 παιδιά !!!

Μετά από αξιοποίηση πληροφοριών οι αστυνομικοί τον παρακολούθησαν και έφτασαν χθες στον ΟΑΕΔ της Νίκαιας όπου ο πρώην συνάδελφός τους εισέπραττε από το ταμείο το ποσό των 8.000 ευρώ ως επίδομα για την ...πολύτεκνη οικογένεια του. Όπως ήταν φυσικό τον συνέλαβαν και το απόγευμα με την σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

Κατά την έρευνα στο σπίτι του βρέθηκαν παραστατικά έγγραφα με οποία μέχρι τώρα εισέπραξε από το πολύπαθο δημόσιο(ΟΑΕΔ - ΙΚΑ) 155.000 ευρώ για την δήθεν πολύτεκνη οικογένεια του καθώς και 60 πλαστές σφραγίδες με οποίες έκανε τα έγγραφα να μοιάζουν αληθινά και έτσι ξεγελούσε τις αρμόδιες υπηρεσίες εισπράττοντας χιλιάδες ευρώ...

Από τα στοιχεία που έγιναν γνωστά , για τις πλαστές αιτήσεις και βεβαιώσεις που έκανε χρησιμοποιούσε φωτογραφίες που έβρισκε από το διαδίκτυο και το facebook ( δεν είχε πρόβλημα στην εθνικότητα πάντως αφού επέλεγε και ελληνόπουλα και από άλλες χώρες) ενω  το 2001 παραιτήθηκε από αστυνομικός επειδή τα 1000 ευρώ που έπαιρνε μισθό από την υπηρεσία του ήταν πολύ λίγα μπροστά στα 4.000 ευρώ που έπαιρνε από ΙΚΑ-ΟΑΕΔ ως επιδόματα για τα παιδιά που τελικά όπως αποδείχθηκε δεν είχε ποτέ !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου