Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΛΑΡΚΟ -

Συνεδρίασε χθες , 15/12/2011 , το Δ.Σ. του Σωματείου μας με τα παρακάτω θέματα:
 
1. ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ  Κο ΚΟΥΚΙΑΔΗ :
Την ΔΕΥΤΕΡΑ 12/12/2011 έγινε συνάντηση των Προέδρων των πέντε Σωματείων της ΛΑΡΚΟ, στα γραφεία του Ταμείου Αξιοποίησης με τον Πρόεδρο του Ταμείου.


Κατ' αρχήν μεταφέραμε στον Κο ΚΟΥΚΙΑΔΗ τις θέσεις των εργαζομένων οι οποίες είναι πάγιες και αδιαπραγμάτευτες και ζητήσαμε να γίνουν σεβαστές και να υλοποιηθούν από την υπηρεσία του.
Ο Πρόεδρος μας ενημέρωσε ότι το πακέτο των μετοχών του Δημοσίου έχει μεταφερθεί στο Ταμείο για αξιοποίηση.
Έχουν ορισθεί σύμβουλοι για την αποκρατικοποίηση της εταιρίας, πλην όμως μέχρι στιγμής δεν έχουν ολοκληρώσει την διαδικασία και δεν έχει κάποια πληροφορία για τις θέσεις και τις προτάσεις τους.
Η εκτίμηση του Προέδρου Κου ΚΟΥΚΙΑΔΗ είναι πως η διαδικασία αποκρατικοποίησης της ΛΑΡΚΟ θα ξεκινήσει μετά το δεύτερο εξάμηνο του 2012.
 
2. ΕΡΓΟΛΑΒΙΑ « ΤΕΧΝΟΣΤΥΛ » Α.Ε. :
Μετά την συνάντηση που είχε το Σωματείο με τον Πρόεδρο της εταιρίας Κο ΜΠΑΡΑΚΟ , όπου του εκθέσαμε το θέμα των εργαζομένων στην ΤΕΧΝΟΣΤΥΛ Α.Ε. που αφορά την περικοπή των μισθών τους και την λαθροχειρία που κάνει στις προσαυξήσεις των δεδουλευμένων, κλήθηκε από την ΛΑΡΚΟ ο εργολάβος και δεσμεύτηκε ότι θα διορθώσει τους μισθούς σύμφωνα με το τελευταίο εκκαθαριστικό του προηγούμενου εργολάβου.

 Επειδή εκτιμάμε ότι ο συγκεκριμένος εργολάβος είναι αναξιόπιστος , θα παρακολουθούμε το θέμα στενά και ζητάμε από την εταιρία την απομάκρυνση του ΑΜΕΣΑ , διότι οι εργαζόμενοι έχουν χάσει την εμπιστοσύνη απέναντι του και δεν είναι διατεθειμένοι να εργασθούν στον συγκεκριμένο εργολάβο.
 
Συναδέλφισσες - Συνάδελφοι,
 
Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΗ ΚΑΙ ΕΚΤΙΜΑΤΑΙ
ΟΤΙ ΤΟ ΕΤΟΣ 2012 ΘA ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΔΥΣΚΟΛΟΤΕΡΗ.
ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ
ΣΥΣΠΕΙΡΩΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ.
 
ΜΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΚΟΥΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ
 
                                               ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου