Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

Μάρτιο εκλογές στο ΠΑΣΟΚ, Απρίλιο Εθνικές εκλογές!!!


Η χθεσινή συνάντηση  Παπανδρέου, Βενιζέλο, έλαβε μεγάλες διαστάσεις, αναφορικά με τις επιπτώσεις της στην ενότητα του ΠΑΣΟΚ. Γράφτηκα πολλά από διάσπαση λόγω παραμονής του Γ. Παπανδρέου μέχρι και διαρχία.  
Ελάχιστα διέρρευσαν από την συνάντηση αυτή. Καθότι αυτή έγινε face to face χωρίς να παρεμβάλλονται οι «κύκλοι» τους οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για τις διαρροές. Χωρίς ενδιάμεσους και πάσης φύσεως «συνεργάτες», οι οποίοι στόχο έχουν να  υπονομεύουν τις κοινές προσπάθειές τους για το μέλλον του ΠΑΣΟΚ, παρά να λειτουργούν εποικοδομητικά και συνθετικά.

Η συνάντηση αυτή είχε ως σύμμαχο την πολιτική εκτίμηση που τρέφει ο ένας στο πρόσωπου του άλλου και αναπτύχθηκε από τις πράξεις και την συμπαραστάτη του ένα προς τον άλλο  μετά το 2007 πολιτική διαδρομή τους.

Συζητήθηκαν πολλά, από την ενότητα του ΠΑΣΟΚ η οποία θα πρέπει να στηρίζετε στην ιδεολογία του και όχι στο πρόσωπο του νέου ηγέτη του. Συμφωνήθηκε η ενότητα να έχει στόχο όχι την αποδόμηση της μεσαία τάξης. Συζητήθηκαν τα λάθη και ο ρόλος των ανθρώπων  που οδήγησαν τον  Παπανδρέου και την μεσαία τάξη στα τάρταρα. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Γ. Παπανδρέου έχει κάνει την αυτοκριτική -ανασκόπηση για το τι έφταιξε.

Συζητήθηκε να προταχθεί η ιδεολογία του ΠΑΣΟΚ και πως  θα αποφευχθεί η διάσπαση.

Ο Γ. Παπανδρέου φαίνεται ότι αντιλαμβάνεται ότι δεν μπορεί να μείνει πέρα από τις γιορτές στο ΠΑΣΟΚ χωρίς να ανακοινωθεί χρονοδιάγραμμα για την αλλαγή της ηγεσίας το αργότερο τον Μάρτιο, ώστε το ΠΑΣΟΚ να πάει στις εθνικές εκλογές του Απριλίου με νέο αρχηγό.

Ο Β. Βενιζέλος έδεσε υπόψη του Γ. Παπανδρέου ότι τα νέα μέτρα πρέπει να τα πάρει η νέα κυβέρνηση που θα προέλθει από τις εκλογές και πιθανό αυτή θα είναι πολυκομματική. 

Συζήτησαν επίσης τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων στις οποίες φαίνεται ότι ο Παπαδήμος μπορεί να μείνει με ορούς μέχρι τον Μάρτιο μετά θα πρέπει να αποσωληνωθεί.

Άλλωστε σύμφωνα με τις πληροφορίες τους ,ο Αντ. Σαμαράς θα αποδεχθεί αυτή την παράταση, ώστε το ΠΑΣΟΚ να τακτοποίηση τα του οίκου του, μέχρι τον Μάρτιο και αφού ολοκληρωθούν η διαδικασίες στο ΠΑΣΟΚ να οδηγηθεί η χώρα το Απρίλιο σε εκλογές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου