Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

ΚΑΙ εγένετο... Κίνημα Σαμαρικών στη Νέα Δημοκρατία!

ΚΑΙ εγένετο... Κίνημα Σαμαρικών στη Νέα Δημοκρατία! Το συγκροτούν –προ το παρόν– πέντε βουλευτές (Κ. Μαρκόπουλος, Κ. Τζαβάρας, Κ. Γκιουλέκας, Ελ. Βόζενμπεργκ, Μ. Κόλλια-Τσαρούχα), αλλά είναι πολύ περισσότεροι εκείνοι που συμφωνούν και σύντομα θα συμπράξουν στο εγχείρημα
Ο στόχος των βουλευτών διπλός: Αφενός να καταστήσουν τους πολίτες κοινωνούς των θέσεων (απόψεων) του κόμματος και αφετέρου να λειτουργήσουν ως «ιμάντας» μεταφοράς της αγωνίας της κοινωνίας προς την ηγεσία, με την προσδοκία ότι μέσα από την αμφίδρομη αυτή διαδικασία θα ενισχυθεί η δυναμική της ΝΔ εν όψει και των επόμενων εθνικών εκλογών. 
Οι πέντε βουλευτές έχουν πολλά κοινά χαρακτηριστικά, πέρα από το ότι διατηρούν στενή πολιτική σχέση με τον κ. Σαμαρά: Ασπάζονται σε μεγάλο βαθμό την αντιμνημονιακή στρατηγική που ακολουθεί η ηγεσία του κόμματος την τελευταία διετία και υπερασπίζονται μια σθεναρή στάση έναντι των απαιτήσεων των δανειστών. («Ταιριάζουν τα χνότα μας» λένε χαρακτηριστικά.) 
Με εξαίρεση την κ. Βόζενμπεργκ, εκλέγονται στην περιφέρεια και ως εκ τούτου γνωρίζουν πολύ τα οξυμμένα προβλήματα και τα αδιέξοδα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες εκτός Λεκανοπεδίου. Δεν έχουν –όπως τονίζουν– καμία δέσμευση έναντι οικονομικών παραγόντων και Μέσων Ενημέρωσης. 
Επίσης και οι πέντε είναι αυτοδημιούργητοι, προέρχονται από την κοινωνία και δεν είναι γόνοι πολιτικών οικογενειών. Αυτό ακριβώς το τελευταίο αποτελεί το «σημείο αναφοράς» τους, που το προβάλλουν «κόντρα» στην «ομάδα των 5» που θέλουν να λειτουργήσουν ως... «αντίπαλον δέος». Επισημαίνουν δε ότι, από τους παραπάνω, δύο (Μητσοτάκης, Βαρβιτσιώτης) είναι γόνοι πολιτικών οικογενειών, δύο δεν έχουν ασκήσει κανένα επάγγελμα (Σπηλιωτόπουλος, Χατζηδάκης) κι ο πέμπτος (Αντώναρος) είναι... διορισμένος βουλευτής.

Το επόμενο διάστημα οι «Σαμαρικοί» βουλευτές σχεδιάζουν να αναλάβουν σειρά πρωτοβουλιών, κυρίως σε κοινοβουλευτικό επίπεδο, προκειμένου να αναδείξουν τα προβλήματα της κοινωνίας και να επιδιώξουν την προώθηση λύσεων που θα ανακουφίσουν τους δοκιμαζόμενους από τη σκληρή λιτότητα πολίτες. Παράλληλα, δεν θα διστάσουν να αντιπαρατεθούν με όσους βουλευτές της ΝΔ επιχειρήσουν να αποδυναμώσουν το πολιτικό μήνυμα του κόμματος ή να αμφισβητήσουν καίριες επιλογές της ηγεσίας. «Βασική μας επιδίωξη είναι να προστατεύσουμε τον κοινωνικό χαρακτήρα του πατριωτικού κοινωνικού φιλελευθερισμού της ΝΔ», υπογραμμίζουν στις κατ' ιδίαν συνομιλίες τους και διευκρινίζουν ότι δεν αποτελούν πολιτική κίνηση, αλλά θα παρεμβαίνουν όπου κρίνουν αναγκαίο.

Η συμφωνία των «5» για συμπόρευση και κοινές πρωτοβουλίες επικυρώθηκε στη διάρκεια συνάντησής τους, την περασμένη Δευτέρα, στο σπίτι του Κ. Γκιουλέκα στην Πλάκα. Στη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν επί μακρόν οι πολιτικές εξελίξεις, αλλά και η κινητικότητα που αναπτύσσουν ορισμένα στελέχη που αποκλίνουν από τις κεντρικές επιδιώξεις της παράταξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου