Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

Στα σκουπίδια οι κόποι του 2011

Σιγά μην υπάρχει επόμενη μέρα στο ΠΑΣΟΚ Διαβάστε την ανάρτηση που ακολουθεί και γράφτηκε από την  parapolitiki blog  που κοιτά προς τους  "τροικανολυς" που έγινα τέσσερις. Το γεγονός είναι ότι όποιος και να πάρει την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ ο άλλος θα την κάνει. Πως είναι δυνατό να υπάρξουν στο ίδιο κόμμα αν την ηγεσία την πάρει π.χ ο Βενιζέλος και οι τροικανοί με το χαρακτηρισμό που αποδίδουν στον Βενιζέλο ο "κύριος τίποτα"  θα μείνουν ή αντίθετα πως ο Μπένι θα μείνει κάτω από τους τροικανούς.
Διαβάστε...


Κουράστηκα να γράφω ότι στα τέλη Δεκέμβρη θα σκάσει στη χώρα η δημοσιονομική βόμβα του ελλείμματος του 2011 και τελικά έσκασε. Στο 10% του ΑΕΠ, έναντι αναθεωρημένου στόχου για 9%, αναμένεται να διαμορφωθεί εφέτος το έλλειμμα του προϋπολογισμού, ενώ η ύφεση θα ξεπεράσει το 6% (έναντι προβλέψεων για 5,5%), σύμφωνα με όσα φέρεται να δήλωσε την Τετάρτη υψηλόβαθμο κυβερνητικό στέλεχος στο πρακτορείο Dow Jones Newswire.

Με λίγα λόγια, χρειαστήκαμε έναν ολόκληρο χρόνο για να "κατεβάσουμε" το έλλειμα από το 10,5% στο 10%. Συγχαρητήρια σε όλους. Να τους ορίσουμε όμως αυτούς τους "όλους":


Γιώργος Παπανδρέου:
Τίναξε τα πάντα στον αέρα στον ανασχηματισμό του Ιουνίου αναθέτοντας τα πλέον κρίσιμα κυβερνητικά χαρτοφυλάκια στο....

...χειρότερο πολιτικό προσωπικό της Μεταπολίτευσης. Μου είναι αδιάφοροι πια οι εσωκομματικοί εκβιασμοί που πράγματι δέχθηκε. Ας είχε παραιτηθεί ήδη από τότε ή ας είχε προκηρύξει εκλογές. Τίποτα από τα δυο δεν μου μοιάζει χειρότερο από την ανάθεση του Υπ.Οικονομικών στον Ευάγγελο Βενιζέλο και στον κυρ-Παντελή Οικονόμου. Χρεώνεται επίσης και το χάος των 20-30 ημερών που προκάλεσε η πρόταση του για δημοψήφισμα.

Ευάγγελος Βενιζέλος:
Το απόλυτο τίποτα, όπως πάντα. Αναρωτιέμαι που θα έφτανε το έλλειμμα αν δεν είχε εισπράξει και το άθλιο χαράτσι στα ακίνητα. Άσχετος από οικονομικά, επένδυσε τα πάντα στην πολιτική και μιντιακή διαχείριση των εξελίξεων κι απέτυχε να προωθήσει έστω και μισή μεταρρύθμιση. Έχασε με χαρακτηριστική ευκολία την 6η δόση και κάνει ό,τι μπορεί και να χάσει τη 7η. Χρεώνεται επίσης τις Τόνιες Αντωνίου και του Λιντζέρηδες που προκάλεσαν τον ανασχηματισμό του Ιουνίου. Μικρός άνθρωπος, κακός πολιτικός.

Αντώνης Σαμαράς:
Ο εθνικός κομπάρσος. Έκανε ό,τι μπορούσε για να σαμποτάρει τις προσπάθειες της κυβέρνησης, δεν άσκησε ποτέ κριτική σε κάποια ουσιώδη πτυχή της οικονομικής πολιτικής και κυρίως έπεισε ένα τεράστιο κομμάτι της κοινής γνώμης ότι κάπου υπάρχει ένας άλλος δρόμος, στρωμένος με ροδοπέταλα. Χρεώνεται φυσικά και το τσίρκο που προηγήθηκε του σχηματισμού της κυβέρνησης Παπαδήμου όπως και την περίφημη θεωρία της...μη συγκυβέρνησης.

Και μετά από αυτή τη mini εθνική καταστροφή, ελάτε να ασχοληθούμε ξανά με την καταπληκτική ιδέα του δημοψηφίσματος που θα άλλαζε τον κόσμο και φυσικά με τη διστακτική Ευρώπη που δεν παίρνει τη μεγάλη απόφαση για τα ευρωομόλογα.


Καλή Δραχμή
σε όλους. Μας αξίζει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου