Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

Δ. ΚΑΖΑΚΗΣ: Το εθνικό νόμισμα είναι ο μοχλός διεξόδου από την κρίση


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου, στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Ευβοίας στην Χαλκίδα, η εκδήλωση - ομιλία που διοργάνωσε η Παρέμβαση Πολιτών Εύβοιας. Ομιλητής ήταν ο έγκριτος οικονομολόγος Δημήτρης Καζάκης ο οποίος ανέπτυξε το θέμα "Ευρώ ή εθνικό νόμισμα".
Η εκδήλωση ξεκίνησε στις 6:30 το απόγευμα σε μια αίθουσα κατάμεστη από πολίτες, πολλοί από τους οποίους ήταν όρθιοι καθότι η αίθουσα αποδείχτηκε μικρή για να τους φιλοξενήσει όλους, και ολοκληρώθηκε στις 10 το βράδυ.

Ο Δημήτρης Καζάκης ανέλυσε διεξοδικά όλα τα δεδομένα αναφορικά με το ευρώ και τα προβλήματα που δημιουργεί στην Ελληνική Οικονομία και παρουσίασε την μοναδική εναλλακτική πρόταση που έχει παρουσιαστεί μέχρι στιγμής, για την επιστροφή σε εθνικό νόμισμα και τις δυνατότητες που υπάρχουν μέσα από αυτή την διαδικασία για την ανόρθωση της οικονομίας, την ανάπτυξη και την  διαγραφή των χρεών νοικοκυριών και επιχειρήσεων.
Δεν είναι μοναδικό το φαινόμενο άρνησης πληρωμής του χρέους έχει γίνει σε πολλές χώρες και μαζί με μια πολιτική που θα βασίζεται στις προτεραιότητες που βάζει ο ίδιος ο λαός και όχι οι τοκογλύφοι δανειστές μας τότε μπορεί να υπάρξει ελπίδα στην χώρα. Είναι θέμα εγρήγορσης του λαού. Αυτός μπορεί να διώξει τους κατακτητές και να επιβάλλει μια λαϊκή εξουσία. Τα ψευτοδιλήμματα που μπαίνουν κάθε φορά, δεν μπορούν να υποστείλουν την πίστη του ελληνικού λαού, ότι κάτι μπορεί να αλλάξει, όχι βέβαια από αυτούς που μας έφεραν σε αυτήν την κατάσταση. Ο φετινός χειμώνας θα είναι ο δυσκολότερος από αυτό  της κατοχής τόνισε με έμφαση.
Τέλος ανέφερε πως το θέμα για τους πολίτες δεν είναι δεξιά ή αριστερά ούτε έτσι λύνεται το πρόβλημα της χώρας, αλλά ποιοι είναι πατριώτες και ποιοι είναι δοσίλογοι και ανθέλληνες όταν πωλούν την χώρα καθημερινά. Κάλεσε τους πολίτες σε συσπείρωση γύρο από το Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο ώστε όλοι μαζί χωρίς ταμπέλες και προσδιορισμούς να ανατρέψουμε το καθεστώς της φτώχιας και της καταστροφής.   
Μετά το πέρας της ομιλίας, ο Δ. Καζάκης απάντησε σε ερωτήσεις παρευρισκομένων οι οποίοι ζήτησαν να μάθουν όλες τις λεπτομέρειες του σχεδίου το οποίο πρότεινε και αναλύθηκαν όλες οι δυνατότητες που υπάρχουν ώστε η μετάβαση αυτή να γίνει προς όφελος των Ελλήνων και χωρίς κανένα κίνδυνο αναφορικά με την οικονομία και την Εθνική Ασφάλεια της χώρας.
Παράλληλα, από τους πολίτες που ήταν παρόντες αποφασίστηκε η συνεργασία με την Παρέμβαση Πολιτών Εύβοιας προκειμένου να οικοδομηθεί ένα δίκτυο αλληλεγγύης σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη αφού η κρίση έχει χτυπήσει όλη την Ελληνική Κοινωνία και είναι άμεση η ανάγκη στήριξης οικογενειών και ανθρώπων που έχασαν από την μία στιγμή στην άλλη το εισόδημά τους.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν: Ο πρώην Δήμαρχος Χαλκιδέων Στέλιος Μαργαρίτης, ο Δημοτικός Σύμβουλος Γιώργος Φραντζής, ο Αλέκος Δαύρης,
ο Δ. Σταματούκος μέλος της διοίκησης του Επιμελητηρίου Ευβοίας, ο πρώην Αντιδήμαρχος Θανάσης Καπέτος, ο πρώην Νομαρχιακός Σύμβουλος Γιώργος Σπύρου  κα πολλοί άλλοι.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΥΒΟΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου