Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2012

Ολοκληρώνονται οι εργασίες του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ

Σε ήπιους τόνους και χωρίς να καταγραφεί εσωκομματική ρήξη συνεχίζονται και ολοκληρώνονται σήμερα, Κυριακή, οι εργασίες του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ. Όπως φάνηκε από την τοποθέτηση του Γιώργου Παπανδρέου και των κορυφαίων στελεχών, η εκλογή νέου προέδρου του Κινήματος θα γίνει εντός του Μαρτίου.

Ο Γιώργος Παπανδρέου πρότεινε η διαδικασία εκλογής νέου αρχηγού «να οργανωθεί για τον Μάρτιο» απέφυγε όμως να επαναλάβει ότι δεν θα είναι υποψήφιος, λέγοντας απλώς ότι «θα κάνω το καθήκον μου» και «θα δώσω τη μάχη από οποιοδήποτε μετερίζι».

Την Κυριακή, ο πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος μιλώντας στο ΒΗΜΑ 99,5 δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο ο κ. Παπανδρέου να θέσει και πάλι υποψηφιότητα για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι όλα θα εξαρτηθούν από τις συνθήκες που θα επικρατούν στη δεδομένη στιγμή.

Ο κ. Πετσάλνικος διατύπωσε επίσης την άποψη ότι η λεγόμενη διαρχία, με άλλο πρόσωπο αρχηγό του κόμματος και άλλον υποψήφιο πρωθυπουργό, θα πρέπει «να πάψει να είναι ταμπού», σημειώνοντας ότι αυτό ισχύσει σε πολλά ευρωπαϊκά σοσιαλιστικά κόμματα.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος επέμεινε ότι οι εσωκομματικές εκλογές θα έπρεπε να είχαν ήδη γίνει, κατέληξε όμως λέγοντας πως τώρα που διακυβεύεται η σωτηρία της χώρας, ο ίδιος ως υπουργός Οικονομικών δεν μπορεί να ασχοληθεί με τα εσωκομματικά.

Την Κυριακή, η ευρωβουλευτής Συλβάνα Ράπτη, στέλεχος που συνομιλεί με τον κ. Βενιζέλο, τόνισε ότι «έπρεπε χθες να εκλέγαμε αρχηγό γιατί οι έκτακτες συνθήκες δεν αφήνουν άλλα περιθώρια». Η ίδια ζήτησε γρήγορες διαδικασίες ακόμη και και αν δεν τηρηθούν τα όσα προβλέπει το καταστατικό: «Όσο για το τι προβλέπει το καταστατικό, είναι μεν το Σύνταγμα του κόμματος μας, αλλά και τα Συντάγματα αναθεωρούνται» είπε χαρακτηριστικά.

Μιλώντας κατά τη δεύτερη ημέρα των εργασιών του Εθνικού Συμβουλίου, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Γιάννης Ραγκούσης, τάχθηκε υπέρ της πρότασης να εκλεγεί η νέα ηγεσία του ΠΑΣΟΚ από τη βάση, όπως προβλέπει το καταστατικό του Κινήματος, χαρακτηρίζοντας την επιλογή αυτή «αυτονόητη και ενδεδειγμένη».

Την διαφωνία του με την εισήγηση για εκλογή νέας ηγεσίας αφού κλείσουν οι εκκρεμότητες με το PSI και τη δανειακή σύμβαση εξέφρασε και ο υφυπουργός Εργασίας Γιάννης Κουτσούκος, στέλεχος που βρίσκεται κοντά στον Κώστα Σκανδαλίδη. «Διαφωνώ με την εισήγηση. Θα φτάσουμε στις φουσκοδενδριές τον Απρίλη και εμείς ψάχνουμε για αρχηγό», τόνισε

1 σχόλιο:

  1. τελικα συνεχιζουμε το ιδιο βιολι -βιολι της καταστροφης-αστο για αργοτερα -ωρα Π Α Σ Ο Κ τιποτε στην ωρα τους -σιγα καντε σιγα μην τους ξυπνησουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή