Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012

Επιστολή Παπανδρέου σε Δασκαλόπουλο

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απέστειλε προς τον πρόεδρο του ΣΕΒ, απαντητική επιστολή μετά την άρνηση του δευτέρου να προσέλθει στη συνάντηση που είχε προσκληθεί στο πλαίσιο των συναντήσεων του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ με τους κοινωνικούς εταίρους.

Ο κ. Παπανδρέου, πέραν των θέσεών του για το μισθολογικό κόστος τονίζει προς τον κ. Δημήτρη Δασκαλόπουλο, ότι «οι καιροί που ζούμε δεν επιτρέπουν σε κανένα αποφυγή ενός διαλόγου με κριτήρια προσχηματικά».
Η επιστολή του κ. Παπανδρέου
«Η πρωτοβουλία που ανέλαβα για τη συνάντηση και την ανταλλαγή απόψεων με τους κοινωνικούς εταίρους, σε αυτή την εξαιρετικά δύσκολη  για την πατρίδα μας συγκυρία, εκφράζει, ακριβώς την διαχρονική θέση μου υπέρ  του διαλόγου εργαζομένων  και εργοδοτών και της αυτονομίας των κοινωνικών εταίρων.
Πιστεύω στον κοινωνικό διάλογο, σήμερα ακόμη περισσότερο, για να βρεθούν οι αναγκαίες και κοινά αποδεκτές λύσεις στα κρίσιμα προβλήματα. Είμαι βέβαιος ότι, ιδιαίτερα τις στιγμές αυτές, οφείλουν να σταθούν όλοι, με την ευθύνη που τους αναλογεί, στο ύψος των περιστάσεων.
Προσβλέπω και αναμένω, πραγματικά, την επιτυχή κατάληξη του διαλόγου και των διαπραγματεύσεών σας. Εύχομαι να επιδειχθεί η αναγκαία ειλικρίνεια από όλες τις πλευρές.
Ο θεσμικός ρόλος των κομμάτων, εκλεγμένων από τον ελληνικό λαό, είναι καθοριστικός όχι απλά στην νομοθέτηση προτάσεων, για τις οποίες αγωνιούν οι κοινωνικοί εταίροι, αλλά είναι καθοριστικός και στην υπεύθυνη συμβολή στον ευρύτερο δημόσιο διάλογο που διεξάγεται.
Οι καιροί που ζούμε δεν επιτρέπουν σε κανένα αποφυγή ενός διαλόγου με κριτήρια προσχηματικά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου