Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012

Περί φαυλότητας στους ΟΤΑ...

Παρακολουθώντας τον ιστότοπο της Γ. Γ.  Περιφέρειας Θεσσαλίας-Στερεάς κ. Π. Γερακούδη στο «ΔΙΑΥΓΕΙΑ» βλέπουμε, οι πλειοψηφία των επιτροπών που έχoυν διορισθεί, αφορούν τις επιτροπές παραλαβής έργων στους ΟΤΑ.   
Οι επιτροπές αυτές στο σύνολό τους είναι διορισμοί από τους Δημάρχους ή τους Περιφερειάρχες και δεν είναι ευθύνη της ΓΓ.

Όλες είναι τριμελής και έχουν  ένα χαρακτηριστικό αποτελούνται από δύο τεχνικούς, που πολλές φορές  είναι οι ίδιοι για  την παραλαβή μέχρι και πέντε έργων και εκεί σου γεννιούνται το ερωτήματα οι «άνθρωποι» του Δήμαρχου ή πως μπορούν να τα κάνουν ¨όλα¨ όταν υπάρχει στους ΟΤΑ πληθώρα τεχνικών, γιατί δεν διορίζονται και άλλοι; 

Το τρίτο μέλος είναι πάντα ένας δημοτικός σύμβουλος από την παράταξη που διοικεί τον ΟΤΑ. Το ερώτημα τι θέλει ένας δημοτικός σύμβουλος, που στην πλειοψηφία τους δεν έχει τα τεχνικά εφόδια σε μια επιτροπή σαν αυτή δεν  το θέτουμε, το αφήνουμε για τους αναγνώστες μας.

Το ότι ο κάθε «άρχοντας» που διοικεί ένα οργανισμό έχει δικαίωμα να διορίζει όποιον θέλει και εφόσον έχει την έκκριση του ΔΣ ή ΠΣ είναι καθαρό δικαίωμα. Το συμπέρασμα μας ότι ο θεσμός της «ΔΙΑΥΓΕΙΑΣ» είναι η αρχή για το τέλος της  φαυλότητας και αυτό είναι γεγονός.

Αλλά  το τέλος  της φαυλότητας δεν θα έρθει αν στο «ΔΙΑΥΓΕΙΑ» ΔΕΝ ΑΝΑΡΤΟΝΤΑΙ και οι τεχνικές εκθέσεις παραλαβής των έργων. Όπου εκεί, θα μπορούμε να διαβάσουμε και για το όγκο του έργου π.χ πόσα μέτρα είναι το έργο και για  την ποιότητα του έργου και πως  αυτή μετρήθηκε και τεκμηριώνεται και να υπάρχουν φωτογραφίες από το έργο.

Και τότε και το «ΔΙΑΥΓΕΙΑ» θα έχει  πετύχει το στόχο του και θα μπορούν όλοι τεχνικοί των ΟΤΑ να μετέχουν στις επιτροπές και οι συμμετοχή των δημοτικών συμβούλων δεν θα έχει νόημα.
Και εμείς σαν φορολογούμενοι θα μπορούμε να κρίνουμε αυτά λεφτά μας «πιάνουν» τόπο!!!

Αφορμή για την ανάρτηση αυτή, στάθηκε το ότι διαβάσαμε ορισμό επιτροπής και επειδή είμαστε από χωριό και όλοι γνωριζόμαστε, το έργο δεν το είδαμε να αρχίζει, ποσώς δε μάλλον να παραλαμβάνεται, αυτά περιμένουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου