Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2012

K. Σκανδαλίδης: Πάση θυσία να υπογραφεί η νέα δανειακή σύμβαση

Ο Γ. Παπανδρέου έχει δικαίωμα να είναι υποψήφιος εφόσον το επιθυμεί, όμως, αν επιλέξει την αλλαγή ηγεσίας θα πρέπει να το πει τώρα, υποστήριξε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Σκανδαλίδης.

Αν είχαν ξεκινήσει οι διαδικασίες από την επομένη της παραίτησης του κ. Παπανδρέου από την πρωθυπουργία, σήμερα οι διαδικασίες θα είχαν ολοκληρωθεί, τόνισε στην ομιλία του στο Εθνικό Συμβούλιο και πρόσθεσε ότι το διάστημα από τότε μέχρι σήμερα, το ΠΑΣΟΚ πέρασε μια οδυνηρή περίοδο.
Τόνισε επίσης ότι πρέπει να γίνει ένας σωστός απολογισμός και σε αυτόν κανένας δεν έχει δικαίωμα στη σιωπή. Ο ίδιος είπε ότι έχει τις δικές του ευθύνες, τις οποίες αποδέχεται, καθώς ψήφισε τις κυβερνητικές αποφάσεις, έστω κι αν με μερικές διαφωνούσε. Ευθύνες ανέλαβε και για κομματικές αποφάσεις έστω κι αν, όπως είπε, για τις πιο σημαντικές δεν ρωτήθηκε.
Η χώρα, τόνισε, κινείται σε ράγες, αλλά κανένας δεν ξέρει ποιος ο προορισμός του τρένου ή αν μπορεί να αλλάξει γραμμή ή να πάει σε μια άλλη κατεύθυνση. Ο λαός, πρόσθεσε, επιβαίνει στο τρένο αλλά δεν μπορεί να ανοίξει παράθυρο, ή να ορίσει την πορεία του. Τάχθηκε υπέρ της ψήφισης "πάση θυσία" της νέας δανειακής σύμβασης, παρατηρώντας, πάντως, ότι κανένας δεν δίνει λευκή επιταγή σε κανέναν και να του εμπιστευτεί το μέλλον του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου