Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012

ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΕΟ ΧΑΡΑΤΣΙ;

Δεν έχει τελειωμό απ’ ότι φαίνεται η «εφευρετικότητα» του υπουργείου Οικονομικών στους τρόπους με τους οποίους προσπαθεί να μας αποσπάσει και το τελευταίο ευρώ που μας έχει μείνει στην τσέπη, καθώς το επιτελείο προσανατολίζεται, ύστερα από το «ενοίκιο» που επέβαλε, στις κατοικίες να πράξει το ίδιο και με τα αγροτεμάχια των Ελλήνων.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Καθημερινή» το κράτος δεν εισπράττει τίποτα από τα αγροτεμάχια οπότε ήρθε η ώρα να αυξήσει τα έσοδα του κράτους και από αυτά.
Το νέο χαράτσι θα έχει μόνιμο χαρακτήρα και σκοπεύει στην φορολόγηση των αγροτεμαχίων με βάση την αντικειμενική τους αξία.. Στόχος , σύμφωνα, με το δημοσίευμα είναι αγροτεμάχια σε περιοχές όπως η Μύκονος, η Σαντορίνη, το Κολωνάκι, η Φιλοθέη που αξίζουν δεκάδες εκατομμύρια ευρώ και δεν αποδίδουν τίποτα στο κράτος.
Η εισήγηση αυτή υπάρχει στο γραφείο του υπουργού οικονομικών από το περασμένο καλοκαίρι και θα τεθεί στο τραπέζι των συζητήσεων για τη διαμόρφωση του Εθνικού Φορολογικού Συστήματος.
Όπως γράφει η εφημερίδα, ο συλλογισμός των ιθυνόντων του υπουργείου Οικονομικών δεν διαφοροποιείται πολύ από αυτόν που χρησιμοποιήθηκε για την εφαρμογή της έκτακτης εισφοράς στα υπόλοιπα ακίνητα.
Στο τέλος θα μας λένε ότι φοράμε ακριβά ρούχα και το κράτος δεν κερδίζει τίποτα από αυτά οπότε θα μας φορολογήσουν και για αυτό…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου