Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012

Για αθέμιτο ανταγωνισμό κατηγορεί τη ΔΕΗ η ΕxelGroup

Εντονη αντίδραση στη συμφωνία συνεργασίας της ΔΕΗ με την εταιρεία Silcio, η οποία κατασκευάζει φωτοβολταϊκά πάνελ και ανήκει στον όμλο Κοπελούζου, εξέφρασε η Εxel-Group η οποία με επιστολή της στον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΗ Αρθούρο Ζερβό ζητά να επανεξεταστεί η απόφαση για συνεργασία, εκτιμώντας ότι προκαλεί αθέμιτο ανταγωνισμό.
Η Εxelgroup είναι ελληνική εταιρεία παραγωγής φωτοβολταϊκών. Την περασμένη εβδομάδα το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΗ ενέκρινε συνεργασία με τον όμιλο Κοπελούζου που αφορά στη σύσταση νέας εμπορικής εταιρείας (49% ΔΕΗ-51% Silcio) για την προθώηση μέσω πανελλαδικού δικτύου franchising φωτοβολταϊκών συστημάτων, υπηρεσιών και προϊόντων εξοικονόμησης ενέργειας κ.λπ., καθώς και στην εξαγορά του 49% των δύο εργοστασίων της Silcio που κατασκευάζουν Φ/Β πάνελ. Τα εργοστάσια θα προμηθεύουν την εμπορική εταιρεία με τον αντίστοιχο εξοπλισμό.
Ο πρόεδρος της Exelgroup Αντώνης Κυριαζής, σύμφωνα με την imerisia.gr, στην επιστολή του, η οποία θα κοινοποιηθεί στα υπουργεία Περιβάλλοντος και Ανάπτυξης, κατηγορεί τη ΔΕΗ για αθέμιτο ανταγωνισμό, εφόσον είναι η ίδια που δίνει τις άδειες εγκατάστασης «οικιακών» φωτοβολταϊκών και αγοράζει την ηλεκτρική ενέργεια και παράλληλα επιδιώκει να γίνει υποψήφιος προμηθευτής και κατασκευαστής φωτοβολταϊκών συστημάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου